Az Acer piacra dobta új Revo 100 nettop PC-jét

2010. december 09.
1.9861
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Acer a napokban bejelentette, hogy egy új fejlesztésű HTPC-vel (Home Theater PC) bővítette ki az asztali számítógépeinek kínálatát.
Advertisement

A frissen reflektorfénybe állított újdonság a gyártó Revo szériájának legfiatalabb tagja, az üzletek kínálatában pedig Acer Revo 100 típusjelzéssel fog felbukkanni. Az új nettop PC különlegessége, hogy már az nVidia népszerű ION rendszerével van tervezve, ami mellé a mérnökök az Advanced Micro Devices központi feldolgozóját társították.

A számítógép elhelyezése nem jelenthet különösebb problémát, ugyanis mindössze 300 X 25,4 X 180 milliméteres méretekkel büszkélkedhet, a tömege pedig alig 1,2 kilogramm. Az Acer Revo 100 az nVidia nForce 520 LE chipkészlet köré épül, és a fent említett AMD processzor dupla magos, 1,3GHz-es Athlon II Neo K325-ös változatával van felvértezve, míg a DDR3-as memóriarendszere alapesetben 2GB 1333MHz-es RAM-ot tartalmaz (4GB-ig bővíthető). A képi megjelenítésért az integrált nVidia ION chip felel, aminek köszönhetően a gép könnyedén megbirkózik az olyan komolyabb videoteljesítményt igénylő feladatokkal is, mint például az 1080p felbontású HD videotartalmak lejátszása.

Az adatok tárolásáról egy 500GB-os hagyományos merevlemez gondoskodik, de a rendszert a kis mérete ellenére ellátták még egy DVD Super Multi /Blu-ray optikai meghajtóval is. A számítógép felszereltségében természetesen szerepel a már jól ismert integrált Gigabit Ethernet vezérlő és HD audiorendszer, amiket a gyártó kiegészített még egy 802.11b/g/n szabványú WiFi modullal is. A külső részen található egy több formátum kezelésére felkészített kártyaolvasó, egy HDMI kimenet, három darab 2.0-ás USB port, egy RJ-45 LAN, egy optikai SPDIF, valamint az előbb említett hangkártya fejhallgató és mikrofon csatlakozója.

A számítógépet egy előtelepített Microsoft Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel, és egy több érintés kezelésére alkalmas, vezeték nélküli touchpad-al (használható billentyűzetként is) szállítja a cég. Az új Acer Revo 100 már megjelent az angol boltok polcain, az árcéduláján pedig 499 angol fontos összeg szerepel.


Az Acer piacra dobta új Revo 100 nettop PC-jét - 2. kép

Advertisement
1 hozzászólás

totyak

8 éve, 2 hónapja és 14 napja

Pici, könnyű és drága. Ha az ember HTPC-t akar, akkor jobb, ha magának épít és nem egyben veszi.

válasz erre
Advertisement
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaGargameth profiljaTotosama profiljaleventecos profiljaWickedSick profilja