Az Acer hivatalosan is bejelentette a Fusion APU-val szerelt Aspire One 522 netbookját

2011. január 06.
2.6621
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Acer a tegnapi nap folyamán hivatalosan is bejelentette a több mint két hete már kiszivárgott, Acer Aspire One 522 típusjelzéssel ellátott netbookját, és a gyártó közleményének köszönhetően immár az eddig ismeretlen részletekre is fény derült.

Az új noteszgép különlegessége, hogy már az Advanced Micro Devices legújabb, Brazos néven ismert Fusion platformjára épül. Az újdonság mobilitására nem lehet panasz, ugyanis mindössze 258,5 X 185 X 24 milliméteres méretekkel büszkélkedhet.

A konfiguráció a kategóriájánál már megszokott méretű, 10,1 inches szélesvásznú CrystalBrite kijelzővel van felszerelve, ami az 1280 X 800-as natív felbontással rendelkezik. A képernyő keretéből természetesen nem hiányzik a manapság alapfelszereltségnek tekinthető webkamera, valamint a mikrofon sem. Az Acer Aspire One 522 az Advanced Micro Devices C-50-es Ontario APU-jával van felvértezve, ami 9 W alatti TDP értékkel dicsekedhet. Az említett központi egység két darab 1,0 GHz-re hangolt, Bobcat architektúrára épülő x86-64 processzormagot, valamint egy AMD Radeon HD 6250-es grafikus feldolgozót tartalmaz, aminek köszönhetően a netbook már rendelkezik teljes körű DirectX 11 és harmadik generációs Unified Video Decoder (UVD 3) támogatással is, és ezek mellett természetesen az 1080p felbontású HD videotartalmak lejátszása sem jelent neki semmiféle problémát.

Az alkalmazott adattároló típusáról és tárolókapacitásáról a cég semmiféle információt nem közölt. A különféle hálózatok elérését egy Ethernet kontroller, és egy 802.11b/g/n rendszerű WiFi modul garantálja, de az opciók között szerepel még a 3G modem és a Bluetooth adapter is. A mini laptop külső részén található egy több formátum kezelésére felkészített kártyaolvasó, egy hagyományos D-Sub VGA és egy HDMI kimenet, három darab USB 2.0, egy RJ-45 LAN, valamint az integrált audiorendszer mikrofon és fejhallgató csatlakozója. A gépet egy előtelepített Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel, és egy hat óra folyamatos üzemidőt garantáló Lithium-Ion akkumulátorral szállítja az cég. Az Acer Aspire One 522 várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket.
1 hozzászólás

totyak

7 éve, 7 hónapja és 11 napja

Továbbra is úgy gondolom, hogy inkább egy bármilyen netbook, mint táblagép. Hiába mondják sokan, hogy a netbook halott rendszer, mégis sokkal széleskörűbb lehetőségeket ad a felhasználónak.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

sony1515 profiljamarco profiljaWickedSick profiljaiPet profilja