Az Acer bejelentette új TravelMate P243-as laptopját

2012. május 19.
1.6401
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Acer az elmúlt napokban bejelentette, hogy egy új fejlesztésű hordozható géppel bővítette ki a termékkínálatát.

A gyártó most beharangozott noteszgépe az üzleti szegmenst célzó TravelMate szériát gazdagítja, a boltok polcaira pedig Acer TravelMate P243 típusjelzéssel fog megérkezni. Az újdonság specifikációjáról meglehetősen szűkszavúan nyilatkozott a vállalat, de a főbb vonásaira szerencsére így is fény derült. A konfiguráció egy 14 inches szélesvásznú, LED-es háttérvilágítással ellátott kijelzővel van tervezve, ami a ma már általánosnak mondható 1366 X 768-as natív felbontással rendelkezik.

A képernyő keretében egy HD felbontású webkamera, illetve egy mikrofon kapott helyet. Az új Acer TravelMate P243 borítása alatt az Intel közelebbről meg nem nevezett Core i5-ös Ivy Bridge központi feldolgozója teljesít szolgálatot, ami mellé egy maximális kiépítésben 8 GB RAM-mal feltöltött DDR3-as memóriarendszert társítottak a tervezők. A képi megjelenítésért alapesetben a CPU-ba integrált Intel HD Graphics 4000-es chip felel, de az opciók között szerepel az nVidia nagyobb grafikus teljesítményt szavatoló GeForce GT 630M diszkrét gyorsítója is.

Az adatok tárolásáról egy 750 GB kapacitású hagyományos merevlemez gondoskodik, a különféle hálózatokhoz való zökkenőmentes csatlakozást pedig egy Gigabit Ethernet kontroller, egy 802.11b/g/n szabványokat ismerő WiFi modul, illetve egy Bluetooth 4.0 + HS adapter garantálja. A külső részen kialakított eszközök és portok pontos kiosztásáról a gyártó nem nyilatkozott, az viszont már biztosra vehető, hogy a felhozatalban a megtalálható a nagy adatátviteli sebességet kínáló USB 3.0-ás csatlakozási lehetőség is.

A laptop a vállalat exkluzív Acer ProShield, Backup/eRecovery Manager, valamint Acer Office Manager megoldásaival fog megérkezni. Az új Acer TravelMate P243 megjelenésére első körben az angol üzletekben számíthatunk, mégpedig 339 fontos indulóáron, viszont pontos dátumot, illetve további információkat a gyártó egyelőre nem közölt.

Az Acer bejelentette új TravelMate P243-as laptopját - 2. kép

2 hozzászólás

Vendég

12 éve, 11 hónapja és 13 napja

Most elég magas a font de még így is jó áron van!

válasz erre

Braddock

12 éve, 11 hónapja és 13 napja

Jóféle!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja