Az új játékok 54 százaléka tavaly már újgenerációs konzolokra kelt el

2016. március 27.
1.4731
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Érdekes híreket közölt legfrissebb üzleti jelentése társaságában a GameStop áruház, így kiderült, hogy 2015-ben már az új megjelenésű videojátékok több mint fele újgenerációs konzolokra kelt el.
 

Míg ugyanis 2014-ben ez az arány még jócskán az előző generáció javára dőlt el - érhető módon -, addig 2015-ben fordulópont következett be, hiszen a legújabb címek 54 százaléka már PS4-re és Xbox One-ra ment el, ami nem olyan meglepő, ha azt vesszük alapul, hogy sok alkotás már csak erre a két rendszerre látott napvilágot.

Érdekesség, hogy az áruház hírei szerint 2015-ben elképesztő mértékű, 89 százalékos növekedést produkált a használt játékok piaca - legalábbis az ő számításaik szerint -, ami majdnem duplázott értéket jelent az egy évvel korábbi adatokhoz mérten.
6 hozzászólás

totyak

1 éve, 4 hónapja és 8 napja

Ez a kulcsmondat: "ami nem olyan meglepő, ha azt vesszük alapul, hogy sok alkotás már csak erre a két rendszerre látott napvilágot". Pontosan ezt akartam írni. Ezek után nem értem mi ebben még a hírérték.

válasz erre

venoman

1 éve, 4 hónapja és 8 napja

A konzol árak tekintetében és a legyártott játékszoftverek ismeretében természetes jelenség az ,hogy a régebbi konzolok még jobban teljesítenek gazdaságilag az első két évben. Utána sajnos a régi konzolok ellehetetlenülnek mert nem lesz rá új játék. Ez viszont természetes avulási jelenség. Én úgy látom a PS történetében a PS2 volt a csúcs és a leghosszabb életű a felhasználók körében. Mégpedig azért mert írdatlan sok játék jött ki rá.

válasz erre

WarriorAutobot

1 éve, 4 hónapja és 9 napja

Hát ez nem meglepő, de én még egy pár évig nem váltok.
Van még elég olyan játék amit nem vittem végig az előző generáción.

válasz erre

Santonio

1 éve, 4 hónapja és 9 napja

Nem meglepő adat. Inkább azért kaptam fel a fejem hogy csak ilyen kevés fogyott.

válasz erre

kpal

1 éve, 4 hónapja és 9 napja

Azért a régi is elég jó még.

válasz erre

kakas201

1 éve, 4 hónapja és 10 napja

Ez valahogy tökre egyértelmű. Mostanra már átvette a piacot a nextgen. De hát ezért is készült el, nemde?

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

 
petike737 profiljagokuvsvegita profiljamarco profiljagery1113 profiljaGargameth profiljaiPet profilja adambalonyi profiljaLaci721 profiljaManiac profilja