Az Nvidia inkább a játékosoknak adná a videokártyáit a bányászok helyett

2018. január 22.
1.2751
Maniac profilja, adatai
Maniac
Végre korunk legnagyobb VGA gyártója is megszólalt az egyre nagyobb őrületté váló kriptovaluta-bányászattal kapcsolatban, és bár a cég számára bizonyára komoly profitot hozhat a növekvő kereslet, Boris Böhles azonban mégsem örül a helyzetnek.

Az Nvidia német PR menedzsere ugyanis egy helyi lapnak adott interjúban határozottan kifejtette, hogy számukra a játékosok még mindig az elsők, éppen ezért arra kéri minden viszonteladójukat, hogy hozzanak olyan intézkedéseket, amelyek lehetővé teszik, hogy a gamerek mindig hozzáférhessenek a számukra áhított hardverhez, és azok ne kriptobányászok markába jussanak.

Persze azzal Böhles is tisztában van, hogy ők nem tilthatják meg egyetlen boltnak sem, hogy kinek adják el az általuk gyártott grafikus kártyákat - pláne, hogy ez nekik is óriási üzlet -, de sokan már korábban reagáltak, így több bolthálózat például csak egy, legfeljebb két VGA-t ad el egyetlen vásárlónak, ennél nagyobb tételt azonban legfeljebb jelentős áremelés terhe mellett.

Az Nvidia egyébiránt nem véletlenül aggódik a probléma miatt, hiszen ez a lufi is ki fog pukkanni egyszer, és ha a piacot elárasztják a most tömegével felvásárolt használt kártyák erősen nyomott árakon, az könnyedén be is döntheti majd a céget.
7 hozzászólás

VictorHUN

9 hónapja, 2 hete és 5 napja

De majd azok a nevezetes használt kártyák agyon hajtva fognak gazdát cserélni ki tudja milyen állapotban és garancia nélkül

válasz erre

Reichert Viktor

9 hónapja, 3 hete

Egy 1080-as kárty igy is 350000ft kapják be...

válasz erre

totyak

9 hónapja, 3 hete és 1 napja

Szerintem örüljenek, hogy veszik a kártyáikat, ne azzal foglalkozzanak, hogy kik. Használt kártyák még sosem mentek az újak rovására. Aki újat akar, akkor is azt vesz, ha tele a net olcsó, használt cuccal.

válasz erre

KoalaPaci

9 hónapja, 3 hete és 1 napja

****ság ugy ahogy van .... , miröl is beszélünk ? Teljesen szabadon árusitott tömegcikkröl , nem ? És a cég azon aggódik hogy " felvásárolják " ,nem fog jutni csak a spekulánsoknak mintha nem tudná megdup-rtiplázni a gyártást ?
Tetszik a reklámfogás , most mindenki rohan hátha még egyet kap ....

Egyébéránt , hadd legyek okosabb, ki a fenének kellene nyomott áron lefutott videókártya ? Nem egy-egy példányra gondolva, hanem annyira ami most a teljes gyártást jelenti ..... hmmm ....

válasz erre

WarriorAutobot

9 hónapja, 3 hete és 1 napja

Én is örülnék olcsón jobb kártyának.

válasz erre

Hentes

9 hónapja, 3 hete és 1 napja

Pukkanhatna az a lufi, szívesen vennék olcsón kártyát!

válasz erre

Direktor

9 hónapja, 3 hete és 1 napja

Blablabla.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljaLaci721 profiljaM.O.R.P.H. profilja