Az NPD szerint az Epic Games Store miatt csökkent a digitális PC-s játékok eladása

2020. január 27.
1.8091
Maniac profilja, adatai
Maniac
Meglepő anomáliára hívta fel a figyelmet Matt Piscatella, az NPD Group vezére a digitális PC-s játékok piaca kapcsán, lévén a szakértő szerint az Epic Games Store megjelenése egyáltalán nem tett jót a piacnak.

Évek óta ugyanis első ízben fordult elő, hogy 2019-ben csökkent a digitális játékeladások mértéke a PC-s szegmensben - miközben egyébként a forgalom növekedett -, ami az NPD Group első embere szerint az Epic Games Store megjelenésének a következménye, noha ez egy sokkal összetettebb folyamat lehet, mint amilyennek elsőre tűnik.

Egy új szereplő ugyanis általában jót tesz a piaci versenynek, csakhogy az Epic Games Store rengeteg videojátékot exkluzívvá tett, és mivel nagyon sokan bojkottálták őket ezért - arra várva, hogy más platformon is hozzáférhető legyen egy projekt - ez végül olyan méreteket öltött, hogy az már az eladások tekintetében is megmutatkozott.

4 hozzászólás

Xelosz

11 hónapja, 4 napja

Van benne valami. Igazából én is elítélem mai napig ezt az üzletpolitikát és nem vagyok hajlandó náluk vásárolni még mindig.
Ellenben használom a store-jukat sőt a journeyt tervezem is megvenni.
Viszont ami steamre is fog jönni kizárt, hogy megvegyem náluk.

válasz erre

VaPe

11 hónapja, 5 napja

Érdekes megállapítás mondjuk én azon is meglepődtem, hogy csökkent a digitális eladás, úgy gondoltam hogy az mindig csak nőni fog.

válasz erre

Gólem

11 hónapja, 5 napja

Az igen. Ez egy érdekes konklúzió, ennyire erős lett volna tényleg a bojkott?

válasz erre

Patrik94

11 hónapja, 5 napja

Ebben van logika.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljakylx profilja