Az LG ismét megmutatta a televíziózás jövőjét

2016. január 08.
2.4041
petike737 profilja, adatai
petike737
A televíziózás néhány éve teljesen új korszakhoz érkezett, hiszen a Full HD felbontáson túlléptünk, mellette pedig szinte már számítógépnek számítanak ezek az eszközök.

Az LG piacvezetőnek számít ebben a szektorban és minden CES alkalmával elhozza legújabb fejlesztéseit, ez pedig idén sem alakult másképpen. A 4K HDR-képes OLED TV-k elképesztő színhűségre képesek, a 77 colos G6 csúcskategóriás televízió pedig a 2016-os CES legjobb innovációjának járó díjat is megkapta.

A most elterjedt LCD kijelzők esetén a LED háttérvilágítás egész képernyőrészleteket egyben világít meg, addig az OLED panelek minden egyes pixele külön-külön irányítható, az "okosságról" pedig a legújabb LG webOS 3.0 gondoskodik majd. A HDR technológiának köszönhetően magas dinamikatartományú tartalmakat fogyaszthatnak majd a tulajdonosok, mely a felbontás és a paneltechnológia mellett egy másik fontos tényező.

Az LG kapcsán érdemes megemlíteni, hogy az idei évtől itthon is elérhető Netflix online tartalomszolgáltatóval globális megállapodást kötöttek, így többek között nekik köszönhetjük, hogy hazánkba is megérkezett a Netflix, melynek kínálatában nagy felbontású HDR tartalmak is szerepelnek majd.
5 hozzászólás

totyak

4 hónapja, 3 hete és 6 napja

Sima FullHD tv-m van, nekem bőven elég. Nagyon korrekt áron lehet már őket kapni. Magyar műsorok fullHD felett még úgysincsenek.

válasz erre

kpal

4 hónapja, 3 hete és 6 napja

Azt várom mikor SÍK OLED Tv-k 65-70"-os képátmerővel normálisabb ára lesz . Ívelt mániából remélem felkelnek a gyártók.

válasz erre

WarriorAutobot

4 hónapja, 3 hete és 6 napja

Én meg beérem egy sima fullHD TV-vel is, de csak egy kicsi szimpla HD TV-m van. Mondjuk a Ps3 mellé nekem tökéletes.

válasz erre

zender

4 hónapja, 3 hete és 6 napja

Korrekt tévé lehet, elférne a blurayem fölött...

válasz erre

petrovicsz

4 hónapja, 3 hete és 6 napja

4K HDR tévében bakker!!! Durva irányba megy az otthoni mozizás!

válasz erre

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Marduk profiljamovi profiljaWarriorAutobot profiljaManiac profiljaSophiaso profiljat0pgunZ profiljarDAVE profiljaTuuDay profiljakakkor profiljaPöpp profiljamarco profiljaWillThaWheel profiljaDerekhun profilja