Az amerikai játékpiac 74 százalékát már a digitális eladások adják

2017. április 20.
3.6531
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Az ESA legfrissebb jelentéséből kiderült, hogy elképesztő mértékben növekedett a tavalyi évben is az amerikai játékpiac, ahol ráadásul egyre dominánsabbá válnak a digitális eladások.
 

Mint ismert, a játékipar amerikai részlege 2010 óta emelkedik folyamatosan, és már akkor is 17,5 milliárdos forgalmat tudott bonyolítani, ami 2016-ra 24,5 milliárd dollárra növekedett, vagyis évente átlagosan 1 milliárd dolláros emelkedést mutatott fel.

Sőt mi több, ha hozzátesszük a számokhoz a videojátékok és a konzolok mellé a VR-t és az egyéb kiegészítőket is, ez a szám 30,4 milliárd dollárra tehető, amit úgy ért el az amerikai piac, hogy közben a fizikai eladások, a lemezes változatok forgalma folyamatosan csökkent.

Mi sem bizonyítja ezt jobban más, minthogy az amerikai játékpiac 74 százalékát már a digitális eladások teszik ki, amibe a letölthető teljes játékok, előfizetések, DLC-k, valamint a közösségi és a mobiljátékok egyaránt beletartoztak.

Az ESA szerint csak a játékipar 11,7 milliárd dollárral járult hozzá tavaly az amerikai GDP-hez, miközben 65 ezer munkát teremtett az országban.
4 hozzászólás

totyak

5 éve, 2 hónapja és 4 napja

Ritkán találkozom olyannal, hogy a digitális olcsóbb, mint a dobozos, pedig szerintem alapvető lenne, ha már nem kell semmi materiális dolgot legyártani hozzá. USA-ban gondolom kényelmi szempontból lett ennyire népszerű a digitális vásárlás, nehogymár le kelljen menni a boltba a játékért. Amíg lehet, én dobozos formában veszem a játékokat, szeretem a polcomon látni őket. Az a legtisztább, ha a dobozos kiadás kódjával egyben le is lehet tölteni a játékot valamelyik shopból. A dobozt és a többi tartalmat is megkapom, de nem vagyok rákényszerítve, hogy lemezről telepítsem a játékomat. Már többször eszembe jutott, hogy mi lesz mondjuk 10 év múlva a mostani lemezes játékokkal, amiknek kiadáskor kb. a fele van a lemezen, a többi anyagot már digitálisan kell lehúzni hozzá. Egyszer megszűnik a támogatás, kuka a játék, mert nem tudom a többi adatot letölteni hozzá? Meg az is eszembe jutott, ha most 7dvd-n jelenik meg egy játék, a következő epizódja lesz egyáltalán dobozos formában? tt már tényleg az jöhet számításba, hogy a dobozban benne van minden jóság, lemez semmi, csak egy letöltő kulcs.

válasz erre

VaPe

5 éve, 2 hónapja és 4 napja

Az komoly! Én maradok a dobozosnál azért...

válasz erre

WarriorAutobot

5 éve, 2 hónapja és 4 napja

Nálunk lényegesen olcsóbb tud lenni egy digitális változat, de a szép dobozok sora mindig jobb a digitális verziónál.

válasz erre

Direktor

5 éve, 2 hónapja és 4 napja

Pedig sok esetben nem is olcsóbb, sőt...

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaiPet profiljaWickedSick profiljarDAVE profilja1000feri profiljatotyak profiljaManiac profilja