Az AMD-től licencelne az Intel

2016. december 09.
4.7141
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Az Intel és az AMD harca hosszú évekre nyúlik vissza a processzorok piacán, utóbbinak ráadásul egy másik "ősi riválisa" is van, hiszen az NVIDIA a grafikus kártyák terén okoz nekik komoly fejfájást.

A processzorok piacán már jó néhány éve jelen vannak a beépített grafikus egységgel rendelkező modellek, ezeket az AMD értelemszerűen a saját Radeon fejlesztéseivel oldja meg, az Intel-nek azonban jóval nehezebb dolga van. Talán kevesen tudják, de az amerikai óriás 2011-ben egy ötéves megállapodást kötött az NVIDIA-val az Intel GPU-k kapcsán, jövőre pedig a hírek szerint új partnert keresnének.

Sok választásuk nincs, tulajdonképpen az AMD maradt csak, ha valóban dobni akarják az NVIDIA-t. A két vállalat állítólag már egyezkedik a licencelésen és szabadalmi ügyleteken, de megerősítés még egyik fél részéről sem érkezett.
2 hozzászólás

WarriorAutobot

7 éve, 11 hónapja és 25 napja

Hát az integrált GPU-k munkához/netezéshez jók, de másra nem nagyon.

válasz erre

totyak

7 éve, 11 hónapja és 26 napja

Ez üzlet, itt nincs olyan, hogy ősi rivális. Ha az Intel olcsóbban tudja beszerezni a cuccot az AMD-től, mint az nVidia-tól, akkor ő is jól jár, meg az AMD is, mert egy nagy megrendelőt nyer partnernek.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja