Az alsóbb szegmensben bővülhet a GeForce 1000-es széria

2017. április 22.
3.3961
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
A grafikus kártyák piacán még nem alakult ki olyan hatalmas verseny, mint például a processzorokén, ahol az AMD teljesen új modellekkel jelent meg, melyek bizony komoly veszélyt jelentenek az Intel fejlesztéseire.

A VGA piacon is nemrég bővített az AMD, de az NVIDIA-nak sok oka nincs az ijedtségre, hiszen jórészt átnevezésekkel és kicsit felturbózott modellekkel van dolgunk. Az RX 500-as család bemutatásakor az RX 550 volt az a modell, mely talán a legkisebb figyelmet kapta, az NVIDIA azonban pont erre a kártyára reagálhat.

A GTX 1000-es szériában ugyanis nincsen kimondottan olcsó modell, így aki a 80 dollár körüli szegmensben keresgél valami újdonságot, annak az AMD felé kell csengetnie. Ezért is kerülhet piacra hamarosan a GeForce GTX 1030, mely 2 GB GDDR5 memóriát és kompakt kialakítást hozhat magával, méghozzá a hírek szerint májusban.
7 hozzászólás

kpal

7 éve, 7 hónapja

Én ilyet ha játékra vennék akkor Quakelive,Q3 Arena ilyenekhez használnám ,mert inkább egy 1070 minimum ha komolyabb grafikáról beszélünk.

válasz erre

drift3r91

7 éve, 7 hónapja és 3 napja

Végre elhagyták a DDR3-at. Ez a kártya a low grafikán is elvagyok a nem mai játékokkal cimű nevet viselhetné, nem is játékosok veszik, nekik az x50es széria alatt nics élet. És azért nem a világ pénze egy 1050.

válasz erre

WarriorAutobot

7 éve, 7 hónapja és 4 napja

Szerintem ez felesleges lesz.
Pont hogy nem a VGA-n kell spórolni ha az ember gépet vesz. Lehet hogy egy egyszeri nagyobb kiadás, de legalább jó pár évig hű társad lesz.

válasz erre

Xelosz

7 éve, 7 hónapja és 5 napja

aki kártyán spórol az valszeg kissebb felbontással is rendelkezik akkor meg elég lesz nekik a 2gb ram röhögő smiley

válasz erre

1000feri

7 éve, 7 hónapja és 5 napja

2 GB a mai világban.....hmmmmmmmmmm

válasz erre

Bvektor

7 éve, 7 hónapja és 5 napja

Érdekes, eddig 50 alatt nem tették oda az X-et és csak GT néven árultak, jelezvén hogy annyira azért nem az igazi játékra. Lehet most már úgy érzik, hogy lentebb is tudnak rendes teljesítményt adni.
Nem csodálom, hogy nem ide fókuszálnak, nagyon minimális a célközönség. Ha valaki 10-20 ezerért akar videókártyát venni sokkal jobban jár egy erősebb procival, és annak az erősebb iGPU-jával. Ha meg egy mostani i5 integráltja nem elég neki akkor a 20ezres kártya se lesz, 30-40ért meg ott vannak a 1050-ek amik már elég korrekt teljesítményt le tudnak rakni.

totyak: Általában az olcsóbb kártyák referenci hűtései szoktak így kinézni, de azokból nagyon keveset adnak el. Mondjuk a gyártók is szerintem spórolni fognak a hűtéseken.

válasz erre

totyak

7 éve, 7 hónapja és 5 napja

És ilyen puritán kinézete lesz, mint a képen, vagy ez csak egy sima borítókép?

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljaKisember001 profiljamarco profilja