A Yonah processzor Xeon LV néven kerül a szerverekbe

2006. február 12.
1.5761
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Intel az egy- és kétmagos mobil Yonah processzorok szerver változatát is bevezeti.

Ezeket az alacsony energia-felvételű lapkákat a pengeszerverekhez fejlesztették. A "Sossaman" kódnevű szerver változat "Xeon LV" (alacsony feszültségű) néven lesz kapható még az első negyedévben - állítja az egyik ismert szervergyártó, a "Rackable Systems".A Rackable Systems az első vállalat, amely bejelentette a processzort aktuális névvel és az új lapkán alapuló szerverek szállításának várható idejét, ami február vagy március lehet.

A mintarendszer 2 GHz-es Xeon LV processzort használ, amelynek csúcs hőtermelése a szerver rendszer belsejében l15W - mondta a Rackable szóvivője.

Sossaman magon alapuló a 2 GHz-es Xeon LV lapkát 31 watt maximális hőtermelésre tervezték, míg a jelenleg kapható 3 GHz-es Xeon LV lapkát (Irwindale mag) 55 wattra. A Sossaman az E7520 lapkakészletet használja, amelyet a jelenleg kapható Irwindale, Nocona és Paxville magok is támogatnak és maximum 16 GB DDR-266, DDR-333 vagy DDR2-400 memóriát képes kezelni.

Az Intel a tervek szerint még az év első felében bevezeti a Sossaman LV processzort, amely "Xeon ULV" néven lesz kapható. Az ULV lapka 1,66 GHz-es órajellel fut és maximális hőtermelése 15 watt. Az Intel házon belül a Sossamanra, mint "Yonah2" magot használó processzorra hivatkozik, amely jelzi, hogy a processzor a mobil Yonah (Core Duo) változata, kiterjesztett jellemző készlettel. A két processzort támogató lapkakészlet a fő különbség a két termék között. A Core Duo processzorhoz hasonlóan a Sossaman is 667 MHz-es FSB-t és 2 MB integrált L2 gyorsító-tárat tartalmaz. A Rackable cég szerint a Sossaman alapú szervereken azonban csak 32 bites alkalmazások futtathatók. Az új processzoron alapuló szerverek árát a vállalat még nem jelentette be.

Kapcsolódó linkek:
Intel Corporation
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

7 éve, 6 hónapja és 5 napja

[Tiltott felhasználó!]

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Marduk profiljagery1113 profiljamarco profiljaTotosama profiljatotyak profiljaDav2377 profiljaSándorkolbász profiljaWickedSick profilja