A Yahoo nem mond nemet a Microsoftnak, de egyelőre igent sem

2008. február 04.
1.6501
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az elemzők találgatták, mikor válaszol a Yahoo a Microsoft 44,6 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatára, a várakozás véget is ért, meg nem is.

A Yahoo váratlanul, minden különösebb felhajtás nélkül elhelyezett weboldalán egy közleményt, melyből sok minden kiderül. Anélkül, hogy konkrétumokat neveznének meg, a vállalat üzenetéből kiderül, hogy nem elutasítóak a Microsofttal szemben, de nem is adják be rögtön a derekukat. A Yahoo, miközben nem mond sem igent, sem nemet, szeretné elhúzni a válaszadás időpontját, kijelentve, hogy aprólékos mérlegelésnek vetik alá az ajánlatot.

A Microsoft nem közölt határidőt a Yahoo rossz negyedéves eredményei után közzétett ajánlatához, így a Yahoo ?jóideig eltarthat? kijelentése nehezen konkretizálható. Mindenesetre az is hír, hogy nem mondtak nemet, sőt, mintha indirekt módon fel szeretnék hajtani az árat. Arról ugyan nem tudunk, hogy más vállalat is megkereste volna a Yahoo-t, de a cég egyéb lehetséges vevőket is bátorítana, bár nem világos, egyáltalán van-e ilyen, hogy ?maximalizálja a részvényesek számára elérhető összeget?, ami egyszerre tűnik kicsit időhúzásnak, maga-kéretésnek, és burkolt felhívásnak az ár emelésére, ha a redmondi szoftveróriás gyors üzletet szeretne.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Gargameth profiljamarco profilja