A Yahoo ingyenes kémprogram-eltávolító alkalmazással bővíti keresőprogramját

2004. május 28.
1.9841
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Yahoo olyan hasznos alkalmazással bővítette internetes keresőprogramjának eszköztárát, amely lehetővé teszi a nemkívánatos, a felhasználók internetezési szokásait kifürkésző kémprogramok eltávolítását.

A hasonló programokat az információszerzésen kívül gyakran arra használják, hogy utána célzott hirdetésekkel bombázhassák, illetve szándékosan bizonyos weboldalakra tereljék a felhasználót. A kémszoftverek általában az internetező tudta nélkül, gyakran más programokhoz csatolva kerülnek a számítógépre.

A Yahoo illetékese elmondta, hogy ők az első nagyobb webes portál, amely ingyenesen hasonló szolgáltatást kínál ügyfeleinek. A Pest Patrol szoftverén alapuló megoldás a PC átvizsgálása után felkínálja a lehetőséget az általa felfedezett kémprogram hatástalanítására, eltávolítására, vagy adott esetben megtartására is.

A kémprogram-eltávolító alkalmazással kibővített eszköztár egyelőre csak a Yahoo új keresőprogramjának tesztváltozatán hozzáférhető. Arról, hogy a megoldás mikor lesz minden felhasználó számára elérhető, az internetes cég egyelőre nem nyilatkozott. A szolgáltatásbővítés összefügghet azzal, hogy a Yahoo minél előnyösebb pozíciót szeretne kiharcolni magának a Google-lal és a Mircrosofttal a keresőszolgáltatások piacáért vívott egyre élesedő küzdelemben.

Kapcsolódó linkek:
Yahoo!
1 hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profilja