A Warner katalógusa is mp3-ban az Amazonon

2007. december 31.
1.8531
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Universal és az EMI után a Warner is egyezséget kötött az Amazonnal arról, hogy DRM-mentes mp3 formátumban is az online kereskedelmi cég zeneáruházának rendelkezésére bocsátja zenei katalógusát.

Az Amazon szeptember óta kínál másolási korlátozásoktól mentes zenéket az EMI-tól és a Uneiversal-tól, a DRM-mel ellátott formátumoknál valamivel magasabb áron. A szolgáltatás egyelőre csak az Egyesült Államokban elérhető. A fogyasztók igen jól fogadták az új üzleti modellt, amely teljes szabadságot ad nekik a letöltött tartalmak kezelésére; az eltelt néhány hónapban az Amazon zeneáruháza lett az Apple iTunes mögött a második legnépszerűbb zeneletöltő portál a tengerentúlon.

Miközben az illegális letöltések következtében a zenei CD lemezek forgalma évek óta folyamatosan hanyatlik, a kibontakozó fizetős zeneletöltő oldalak egyelőre nem voltak képesek megfordítani a negatív tendenciát. Sokak szerint ennek oka a DRM másolásvédelem, ami sok esetben egyszerű ?bérlővé? fokozza le a felhasználót: ha lemondja előfizetését, letöltései is elvesznek. A DRM-mentes digitális zeneforgalmazástól viszont sokáig ódzkodtak a bevételeiket féltő kiadók, ám éppen a csökkenő bevételek miatt kénytelenek most alkalmazkodni a fogyasztói igényekhez. Az egyetlen, aki ezt egyelőre még nem tette meg, a Sony BMG.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja