A Wanadoo újabb csatát indított a szélessáv előfizetőiért dúló brit háborúban

2004. augusztus 25.
2.0171
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A brit szélessávú internethozzáférések piacán dúló kíméletlen árháború legújabb fejezete kezdődött meg kedden, amikor a Wanadoo internetszolgáltató havi 17,99 fontért (32,68 dollárért, 6750 forintért) 1 megabites szolgáltatást kínált fel - messze alákínálva versenytársainak.

Annak érdekében, hogy növelni tudják piaci részesedésüket, a brit internetszolgáltatók az előfizetési díjak jelentős csökkentését hajtották végre - és most már a kapcsolati sebességet is növelni kezdték.

A France Telecom leányvállalata, a Wanadoo régóta fogócskát játszik a meghatározó vonalas telekommunikációs vállalattal, a BT Grouppal és a nagy kábeltelevíziós társaságokkal, a Telewesttel és az NTL-lel, melynek során már eddig is 20 font alá szorították a szélessávú előfizetések havi díját.

A Wanadoo mostani, másodpercenként 1 megabites ajánlata éppen kétszer olyan gyors, mint a hagyományos 512 kilobit/másodperces kapcsolat. A BT ilyen sebességű szolgáltatásáért jelenleg havi 29,99 fontot kell fizetni. A szolgáltatás ugyanakkor nem a leggyorsabb Nagy-Britanniában: a Cable & Wireless-hez tartozó Bulldog Communications kapcsolata másodpercenként akár a 4 megabites sebességet is elérheti.

Nagy-Britannia ma Nyugat-Európa egyik leggyorsabban növekvő szélessávú piaca, ám az elemzők megkérdőjelezik azt a módot, ahogyan a brit szolgáltatók kiterjesztették piacukat: a meredek árcsökkentés miatt elveszni látszik ugyanis a szélessávú szolgáltatásokkal "normális" esetben együtt járó magas felhasználói átlagbevétel.
1 hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja