A vírusirtó sem mindig elég

2007. november 10.
1.6931
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Panda ?Infected or Not? honlapjának tanúsága szerint a digitális kártevők egyre agresszívebbek, és egyre sikeresebben játsszák ki a hagyományos védelmi vonalakat.

A Panda Security ?Infected or Not? weboldalán (mely elérhető a www.fertozottvagynem.hu címről is) szereplő, október végi adatok szerint azok az ellenőrzött PC-k, amelyek vírusirtóval is fel voltak vértezve, 30%-ban fertőzöttek voltak. A gépre a vírusirtó szoftverek ellenére ?besurrant? digitális kártevők közül a Bindo.A és a Nuwar.HU fantázianevűek voltak a legaktívabbak.

? Egyre többször tapasztaljuk, hogy egy védelmi vonal manapság már nem elég ? kommentálta az eredményt Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. ? Ez még inkább alátámasztja a TotalScan-hez és a NanoScan-hez hasonló alkalmazások létjogosultságát.

Az Infected or Not weboldal ? amely az említett két, Pandás program technológiáját használja ? több, mint 2 millió vírust ismer fel. A Panda szakemberei szerint az ilyen ?másodvélemény? egyre többször fedi fel a hagyományos védelmi megoldások hiányosságait.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja