A videomegosztók beelőzik a televíziós oldalakat

2007. december 06.
2.6851
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az internetezésre használt teljes idő 3 százalékát töltötték el a magyar felhasználók videomegosztó oldalakon, míg a televíziós webhelyekre az összes idő 0,5 százaléka jutott - derül ki a Szonda Ipsos és a Gemius Hungary által végzett közönségmérés szeptemberi eredményei alapján.

A különbség a látogatók számát tekintve kevésbé markáns, de az elmondható, hogy közel minden második internetező látogatott meg legalább egy alkalommal videomegosztó portált, míg televíziós csatornák internetes megjelenéseit csak minden harmadik választotta áll a Szonda Ipsos közleményében.

A televíziók közül a leglátogatottabb online weboldallal a HírTV rendelkezik, amelyet az rtlklub.hu követ. Weblap csoportokat is figyelembe véve az RTL online portfóliója rendelkezik a legnagyobb eléréssel, 350 ezer internetezőt értek el az ide tartozó webhelyek (rtlklub.hu, netbulvar.hu, cooltv.hu, sportklub.tv) szeptemberben. A legmagasabb felhasználószámmal rendelkező angol nyelvű hírportált, a BBC-t mintegy 90 ezren látogatták meg Magyarországról.

A televíziós oldalak közül szintén a hirtv.hu-n töltötték el a felhasználók a legtöbb időt, 184 ezer órát, tehát átlagosan egy látogató valamivel több mint 30 percet tartózkodott szeptemberben az oldalon. Ezt még az online televíziós portfóliók együttes eredményei sem haladják meg.

A televíziós oldalak megközelítőleg 1 millió havi egyedi látogatója közül 70 százalék látogatott videomegosztókat is. Ezeknek az oldalaknak összesen 1,4 millió vendége volt, vagyis az internetezők 47 százaléka. A videomegosztók között nemzetközi szereplő áll az első helyen, a Youtube, amelynek jelenleg nem érhető el lokalizált, magyar nyelvű változata. Az oldalnak több mint 1 millió magyar látogatója volt szeptemberben (naponta átlagosan 160 ezer egyedi látogató), egy netező átlagosan közel 1,5 órát töltött el a szájton. A nemzetközi oldalt a Videa, az Indavideo (korábbi Videobomb) és a Videoplayer követi.

A Szonda Ipsos tájékoztatójában kitért arra, hogy torrent (fájlmegosztó) oldalak is szerepeltek a vizsgálatban, amelyek forgalma nem csak videó, film tartalmakra korlátozódik. A mérésbe három jelentős nemzetközi torrent oldal került be, a Mininova, a Piratebay és az Isohunt. Szeptemberben 210 ezer olyan magyar internetező volt, aki legalább az egyik oldalt felkereste ezek közül, a televíziós oldalak közönségének 14 százalékára volt ugyanez jellemző (az összes internetezőn belül 7 százalék volt ez az arány). A három oldal közül a legnagyobb a Mininova, 143 ezer látogatóval, amit a Piratebay követ 105 ezer magyar felhasználóval.
1 hozzászólás

marco

13 éve, 8 hónapja

Az isohunt mondjuk éppen nem torrent oldal, hanem torrent kereső. Ez a Szonda Ipsos nagyon tudja, mi micsoda.

válasz erre

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljaGargameth profiljahavrillal profiljasmadi1968 profilja