A VIA bemutatta új EPIA alaplapjait

2009. december 16.
1.9121
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A patinás hírnevű VIA Technologies a napokban bejelentette, hogy két újabb taggal bővítette ki a beágyazott rendszereket célzó alaplapjainak termékpalettáját.

A frissen beharangozott újdonságok VIA EPIA-M800 és VIA EPIA-N800 típusjelzéssel lettek ellátva, és Mini-ITX valamint Nano-ITX kialakítással rendelkeznek. Az alaplapok közös jellemzője, hogy a gyártó 64bit-es, szuperskalár Isiah architektúrájú VIA Nano központi feldolgozójának különböző változataival vannak felvértezve.

A Mini-ITX kialakítású VIA EPIA-M800 változattól függően az 1,6GHz-es vagy az 1,2GHz-es Nano processzorral van felvértezve, és az utóbbi teljesen zajtalan működést garantál, ugyanis a hűtéséről egy teljes egészében passzív rendszer gondoskodik. Az esetleges bővítőkártyának egy hagyományos PCI slot kínál helyet, a rendszermemóriát pedig egy DDR2 aljzatba lehet telepíteni, ami a 667MHz-es modulokat képes kezelni. Az adattárolóknak egy PATA és két SATA II port kínál csatlakozási lehetőséget. A képi megjelenítésért a DirectX 9 kompatibilis, integrált Chrome9 grafikus chip felel, de a felszereltségből természetesen nem hiányzik a VIA VT1708S audiorendszer, a Gigabit Ethernet vezérlő, valamint a CompactFlash Type I és a DVI csatlakozó sem.

A VIA EPIA-N800 Nano-ITX alaplap az 1,3+GHz-es VIA Nano központi feldolgozóval van építve, a rendszermemóriának pedig egy DDR2-667 SO-DIMM slot kínál helyet. Az EPIDA-N800 az előbb említett társához hasonlóan a Chrome9 grafikus processzorral, valamint a VIA VT1708S audiochippel van ellátva, de a kis mérete miatt nem képes bővítőkártyát fogadni, és az adattárolóknak is mindössze két darab SATA II port áll rendelkezésre. Az újdonság felszereltségében megtalálható még a Gigabit LAN kártya, a CompactFlash Type I foglalat és a D-Sub VGA kimenet is.

A VIA bemutatta új EPIA alaplapjait - 2. kép

1 hozzászólás

richie8

11 éve, 6 hónapja és 12 napja

Hát... elég szkeptikus vagyok ezzel a lappal... Kicsit bugyuta a borda+venti kombó, 1 memória slottal és még PCI-E bővítő sincs wtf smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja