A vártnál lassabban indul az Xbox 360 konzolok forgalmazása

2006. február 01.
1.9631
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft kibocsátotta az új Xbox 360 játékkonzolok hivatalos eladási mutatóit, amelyek szerint tavaly év végéig másfélmilliót értékesítettek a készülékekből, február végéig azonban 2,75-3 millió helyett csak 2,5 milliós forgalmat várnak.

A Microsoft gyártási gondokkal indokolta a prognózis lefelé történő módosítását, ugyanakkor gyors megoldásra számítanak, és így június végére továbbra is a korábbi 4,5-5,5 milliós forgalmat jósolják.

Az Xbox 360 Észak-Amerikában és Európában igen komoly sikereket ért el: a tengerentúlon 900 ezer, az öreg kontinensen pedig 500 ezer játékkonzol fogyott 2005. november 22-étől, illetve december 2-ától az év végéig, ráadásul Amerikában a kereslet jóval felülmúlta a kínálatot. A szintén igen fontos piacnak számító Japánban ugyanakkor már kevésbé volt kedvező a fogadtatás; itt a vártnál kevesebb, mindössze körülbelül 100 ezer konzol fogyott tavaly. A Microsoft szerint a mostani kettő mellé egy harmadik gyártó, a Celestica Inc. februári belépésével megoldódnak majd az Xbox-al kapcsolatos ellátási problémák.

Colleen Healy, a Microsoft befektetői kapcsolatokért felelős igazgatója a Reuters-nek nyilatkozva elmondta, hogy a vártnál valamivel alacsonyabb Xbox 360-eladások miatt a a tavaly december végével záruló negyedévben a cég bevételei kis mértékben alatta maradtak a saját és külső szakértői prognózisokban szereplő adatoknak. Healy hozzátette, hogy a konzolból és a játékokból valamint különféle tartozékokból származó bevételeket változatlanul másfélmillió dollárra kalkulálják, mivel a két utóbbi kategóriából eddig a vártnál több fogyott.
1 hozzászólás

Braddock

13 éve, 1 hónapja és 25 napja

Naná hiszen megjelenéskor egy rakás sz.r volt ez a gép!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja