Ausztriában is hódít a szélessávú internetezés

2006. január 25.
1.7981
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Ausztriában a múlt év végén már a háztartások 36 százalékának volt szélessávú internetkapcsolata, ami 39 százalékos növekedést jelent a megelőző évhez képest.

Az osztrák tömegtájékoztatás hétfői beszámolói szerint az alpesi ország ezzel az aránnyal a nemzetközi középmezőnyben foglal helyet. A világranglista élén Hongkong áll, ahol a háztartások 74,1 százalékának van szélessávú internetkapcsolata, majd Dél-Korea 73,4 százalékos aránnyal áll a második helyen.

Európában Hollandia áll az élen ezen a ranglistán 55, majd Svájc következik 52,6 százalékos mutatóval. A kontinensen Horvátországban a legalacsonyabb (7,4 százalék) a széles sávon internetező háztartások aránya, de Csehországban is csak 9,8 százalékos ez a mutató. Franciaországban tavaly hatalmas fejlődést értek el ezen a területen, hiszen egy év alatt 16-ról 36 százalékra nőtt a szélessávú internetkapcsolattal rendelkező háztartások aránya. A Bécsben ismertetett adatok szerint az Egyesült Államokban 39,8, Japánban 38,9, míg Kínában 10,6 százalékos ennek a részaránynak a mutatója.

Ausztriában a szélessávú internetezés növekedésének a 26 százalékát tavaly a hordozható számítógépek terjedése eredményezte. Mára már a széles sávú internetkapcsolatok 10 százalékát laptopokon keresztül építették ki.

A múlt évben a Telekom Austria biztosította a szélessávú internetezés növekedésének 39 százalékát, míg az alternatív vezetékes szolgáltatók a 21, a kábelhálózatok pedig a 14 százalékát.

Az Osztrák Statisztikai Hivatal tavaly októberben közzétett adatai szerint az alpesi ország háztartásainak a 63 százalékában vanmár legalább egy - asztali vagy hordozható - számítógép.
A múlt esztendő első negyedében már a háztartások 47 százalékának volt internet-hozzáférése, a számítógéppel rendelkezők 50 százaléka pedig már szélessávú internetkapcsolattal rendelkezett, ami 733 ezer háztartás jelent a 8,1 milliós országban. A háztartásban élők számának a növekedésével Ausztriában is növekszik az internetet használók aránya. Az egyszemélyes háztartások 33 százalékának van internet-hozzáférése, a kétszemélyesek 40 százalékának, a háromszemélyesek 61 százalékának és a négyszemélyesek 65 százalékának. Az ennél nagyobb létszámú háztartások közül azonban "csak" 62 százaléknak. Ugyanez az összefüggés mutatható ki a számítógépes ellátottságnál is. Az egyszemélyes osztrák háztartások 45 százalékában van számítógép, míg a négyszemélyesek 85 százalékában.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 7 hónapja és 6 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljatibormolnar205 profiljamarco profilja