Ausztráliában betiltották a San Andreast

2005. július 31.
2.1291
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az ausztráliai Film- és Irodalomminősítő Intézet, az Office of Film and Literature Classification megtiltotta a GTA: San Andreas forgalmazását, illetve terjesztését a kontinensen az abban lévő "Hot Coffee" szexjelenet miatt.

Az Amerikai Egyesült Államokban e hónapban robbant ki a botrány a Rockstar Games új játékát illetően, mivel kiderült, hogy a San Andreasban rejtett virtuális szexjelenet található, amelyet "Hot Coffee" névvel illettek.

A heves politikai protestálás végett az USA-ban pár napja csakis nagykorúak vásárolhatják meg a számítógépes játékot, holott korábban kiskorúak is hozzáférhettek ahhoz.

Az amerikai Szövetségi és Kereskedelmi Tanács (FTC) vizsgálatot rendelt el a játékot forgalmazó Rockstar Games és a Take Two vállalatok ellen, hogy kiderítsék, vajon szándékosan titkolták-e el a játékban rejlő "Hot Coffee" jelenetet, hogy elkerüljék a "csak felnőtteknek" kategóriába való besorolást. A videójáték tavaly októberben jelent meg az ausztrál kontinensen, és MA15+ besorolást kapott, azaz bármely 15. életévét betöltött fiatalkorú megvásárolhatta azt. A Grand Theft Auto árusítását azonban nem először tiltották be az ausztrál hatóságok: 2001-ben ugyancsak kivonták a forgalomból a III-as részt, mivel a játékban prostituáltak is szerepeltek, akiknek a szolgáltatásait igénybe vehette a főszereplő.

A kontinensen azonnali hatájjal életbe lépett a rendelet, és felhívták az üzletek figyelmét is, hogy ezentúl szigorúan tilos a San Andreas értékesítése vagy bérbeadása.
2 hozzászólás

Vendég

13 éve, 9 hónapja és 12 napja

Hihetetlen az ausztrálok játékokhoz való hozzáállása. Vajon a híreket is cenzúrázzák? Vagy a filmeket? Vagy bármi mást? Vagy csak a játékokkal szórakoznak ennyire?

válasz erre

Vendég

20 éve, 3 hónapja és 8 napja

De persze a féktelen öldöklés/pusztítás, az nem gond...
Vajon mi árt jobban a 15 éves srácnak? A sexjelenet (sexet biztos, hogy látott már, de valőszínű, csinálta is), vagy a játék öldöklős része???
Mért van az, hogy cenzúra = esztelenség? Ezen már túl kéne lépni nem?

De.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja