Augusztusban érkezik az Asus Eee PC 1215N

2010. július 11.
3.2691
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Asus nemrég bemutatott, Asus Eee PC 1215N típusjelzéssel ellátott netbookjára úgy tűnik még várni kell, ugyanis a legfrissebb hírek szerint a gyártó csak augusztus 23-án fogja megkezdeni a szállítását.

Az új noteszgép különlegessége, hogy már az Intel legújabb, dupla magos Atom processzorával van tervezve, ami mellé az nVidia második generációs ION rendszerét társították a mérnökök. Az ultrahordozható pontos méreteiről és tömegéről a gyártó egyelőre sajnos semmilyen információt nem közölt.

A mini laptop már rendelkezik az nVidia Optimus névre keresztelt technológiájával is, ami az éppen futó alkalmazástól függően képes váltani az integrált grafikus processzor és az nVidia videorendszer között, és ezzel a módszerrel jelentősen hosszabb akkumulátor üzemidő érhető el. A gép egy 12,1 inches szélesvásznú kijelzővel van felszerelve, ami az 1366 X 768-as natív felbontást képes kezelni. A képernyő keretéből természetesen nem hiányzik a már jól megszokott webkamera, valamint a mikrofon sem. Az Asus Eee PC 1215N a fent említett Intel központi feldolgozó 1,80GHz-es Atom N525-ös változatával van felvértezve, ami mellé egy 1GB RAM-al feltöltött memóriarendszer párosul. A képi megjelenítésért az integrált Intel Graphics Media Accelerator 3150-es grafikus chip, és az nVidia GT218-as GPU felel, az adattárolók kínálatában pedig hagyományos merevlemezek 250GB-os és 320GB-os tárolókapacitással képviseltetik magukat, amiket egy 500GB-os online tárhely egészít ki.

A netbook hálózati rendszerét egy 10/100-as Ethernet vezérlő, egy 802.11b/g/n szabványú WiFi modul, és egy Bluetooth 3.0 adapter alkotja. A külső csatlakozási lehetőségek sajnos még nem ismertek, annyit viszont mindenesetre már tudni, hogy a gép fel van szerelve a legújabb generációs USB 3.0 portokkal is. Az új Asus Eee PC 1215N szállítása várhatóan augusztus 23-án fog megkezdődni, az árcéduláján pedig 500$ alatti összeg fog szerepelni.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

14 éve, 11 hónapja és 23 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profiljaiPet profilja