A Tulip eladta a Commodore márkanevet

2004. december 31.
1.8421
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A holland Tulip számítógépgyártó bejelentette, hogy 32,6 millió dollárért eladta egy amerikai cégnek a legendás Commodore márkanevet.

Az 1980-as években megjelent és rendkívüli népszerűségre szert tett Commodore 64-es személyi számítógép révén közismert márka új gazdája a kaliforniai Yeahronimo Media Ventures lett. A Yeahronimo tovább szeretné forgalmazni a jelenleg Commodore név alatt futó médiaeszközöket, például az Mpet digitális zenelejátszókat, az Fpet USB eszközöket, illetve a C64 tévére csatlakoztatható játékkonzolt.

A cég jelenleg digitális médiatartalmak másolásvédett forgalmazásához szükséges szoftvereket árusít. A vállalat régóta fontolgatja egy digitális médialejátszó, valamint kapcsolódó zenei és mozgóképes tartalmak, illetve játékok forgalmazását, így aztán, amint azt a Yeahronimo illetékese elmondta, a Commodore termékek jól beleillenek terveikbe. Annál is inkább, mivel a vásárlással jogot nyertek a fent említett digitális tartalmaknak, továbbá hardvereszközöknek a CommodoreWorld portálon keresztül történő online értékesítésére is.

A Commodore PC-k feltámasztásával kapcsolatban a Yeahronimo részéről úgy nyilatkoztak, hogy erről még nem született döntés, ám a jövőre nézve nyitva hagyják a lehetőséget.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 7 hónapja és 11 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profiljaGargameth profilja