Áttörés az internetcímek terén: IPv6

2004. július 21.
1.6011
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az internetcímeket globálisan kezelő amerikai központú szervezet malajziai konferenciáján bejelentette az IPv6 rendszert, mely hihetetlen mennyiségű új internetcím létrehozását teszi lehetővé.

A Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) szervezet Kuala Lumpuri tanácskozásán a jelenlegi, IPv4 rendszer szerinti címek rohamos elhasználódásával indokolta az új megoldás bevezetését. Pillanatnyilag nagyjából 4,3 milliárd lehetséges internetcím létezik, ezek körülbelül kétharmada már foglalt.

A közelebbről még nem ismertetett IPv6 Vinton Cerf, a szervezet szakértője szerint "25ezer trillió-trillió"-szorosára emeli a lehetséges címek számát. A döbbenetes aránynövekedésre azonban az elemzők szerint szükség van, hiszen képzeljük el, hogy a jövőben minden egyes személynek és eszköznek önálló címre lehet szüksége, és a 3G telefonok, vagy az Internet-hűtőgépek világa már ma sem ismeretlen fogalom. Cerf mindenesetre annyit közölt, hogy a jelenlegi IPv4 és az új IPv6 mintegy 20 évig párhuzamosan fog futni a lehetséges egyeztetési és rendszerhibák elkerülése végett.
1 hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások