Átszabott GeForce 9500GT az Albatrontól

2009. március 10.
1.6951
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A múltban rengeteg PCI és PCI Express 1X-es csatolófelületű videokártyát láthattunk a különböző gyártók kínálatában, de ezek az idő múlásával, valamint a technika fejlődésével szép lassan eltűntek.

Ezért is meglepő az Albatron Technology napokban tett bejelentése, miszerint egy PCI Express 1X-es foglalatba tervezett grafikus kártyát készülnek piacra dobni. A frissen beharangozott videokártya az nVidia GeForce 9500GT grafikus processzorára épül, és a belépő szintű kártyák kínálatát fogja bővíteni.

Az Albatron GeForce 9500GT egy áttervezett, alacsony profilú nyomtatott áramkörre épül, és a grafikus feldolgozó sebességét 550MHz-re, míg a shader egységekét 1375MHz-re hangolták. A 128bit-es memóriarendszer 256MB 1400MHz effektív teljesítményű RAM-ot tartalmaz, bár annak típusáról a gyártó nem közölt részleteket. A videokártya csatlakozói között egy D-Sub, egy DVI, és egy TV kimenetet, valamint egy SPDIF bemenetet találhatunk. Az Albatron újdonsága, a kialakításából adódóan nem rendelkezik SLI csatlakozóval, de az nVidia népszerű CUDA, Purevideo HD, és PhysX rendszerét természetesen továbbra is támogatja. Egy új fejlesztésű grafikus kártya mellett, az érkező 9500GT paraméterei és teljesítménye meglehetősen szerénynek tűnhet, de ideális megoldás lehet azoknak a mini-ITX alaplap tulajdonosoknak, akik nem rendelkeznek 16X-os PCI Express foglalattal. Az új videokártya várható megjelenéséről és áráról az Albatron nem közölt információt.
2 hozzászólás

Raiden

16 éve, 4 hónapja és 8 napja

Először,fel kell csigázni az érdeklődést...Aztán,mikor az érdeklődés,átvált fizetőképes keresletté,akkor jöhetnek,a piszkos anyagiak.. kacsintó smiley

válasz erre

Tibit

16 éve, 4 hónapja és 8 napja

az árát sosem tudják kinyögni, szinte minden lehetséges infót megadnak róla, de az árát nem, azt nem!meglepődött smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja