A TSMC hamarosan 0,11 mikronra fog váltani

2003. november 02.
1.2561
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A 0,13 és 0,09 mikronos gyártási technológiák közötti szakadék kitöltéseként a világ legnagyobb szerzõdéses chipgyártójaként nyilvántartott TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) a jövõ esztendõ elsõ negyedévében megkezdi 0,11 mikronos szilíciumszeleteinek szállítását - derül ki a Pacific Crest Securities egyik legfrissebb jelentésébõl.

A TSMC várhatóan 2004 elsõ negyedévében szállítja le elsõ 0,11 mikronos csíkszélességû szilíciumszeleteit, mely termékek tömeggyártása várhatóan az ezt követõ negyedévben fog felfutni - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban egy vezető elemző.

Amennyiben hinni lehet az elõrejelzéseknek, és a jövõben minden a tervek szerint fog alakulni, a TSMC valamikor a 2004-es esztendõ második felében kezdi meg a 0,09 mikronos gyártási technológiák alkalmazását.

Ide kapcsolódó hír, hogy a TSMC a napokban hozta nyilvánosságra harmadik negyedéves üzleti mutatóit, melybõl többek közt fény derül arra, hogy a vállalat az említett idõszakban 1,6 milliárd dolláros nettó árbevételre tett szert, ami 37 százalékkal nagyobb a 2002 harmadik negyedéves, illetve 10 százalékkal nagyobb a 2003 második negyedéves árbevételnél. Említésre méltó, hogy a TSMC az elmúlt negyedévben nem kevesebb mint 443 millió dolláros nyereséget regisztrált, ami az egy évvel korábbi, illetve elõzõ negyedéves adatoknál 380 (!), illetve 29 százalékkal jobb. A vállalat munkatársai a bejelentés kapcsán szót ejtettek arról, hogy a TSMC az idei év végéig mintegy 12 ezer 300 milliméteres átmérõjû szilíciumszelettel kívánja növelni a gyártókapacitását, a jövõ év végéig pedig üzembe fog helyezni egy újabb, kizárólag 300 milliméteres szeletekkel operáló gyártóegységet.

Szakértõk szerint rendkívüli fontossággal bír, hogy a TSMC a 0,13 és a 0,09 mikronos technológiák közötti szakadékot megpróbálja kitölteni a 0,11 mikronos technológiával, ugyanis a 0,09 mikronos csíkszélességû mikroprocesszorok gyártása manapság még rengeteg nehézséget okoz a cégeknek. Ismeretes, hogy a világ legnagyobb chipgyártójaként jegyzett Intel hónapok óta komoly gondokkal küszködik az új technológiára történõ átállás kapcsán, és ezért valószínûleg csak a tervezettnél késõbb, valamikor a jövõ év elején tudja piacra dobni elsõ 0,09 mikronos termékét, a Prescott magos Pentium 4 processzort.

Kapcsolódó linkek:
Taiwan Semiconductor Manufacturing Company
2 hozzászólás

marco

8 éve, 1 hónapja és 26 napja

badam10 írta:
Manapság,hány mikronos nagyságú lehet egy ilyen cucc?
22 mikronnál járunk, azt hiszem.

válasz erre

badam10

8 éve, 1 hónapja és 26 napja

Manapság,hány mikronos nagyságú lehet egy ilyen cucc?

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Neurotic profiljaWickedSick profilja