A Toshiba még az idén megkezdi 0,85'-es mini-HDD-inek sorozatgyártását

2004. szeptember 30.
1.6831
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A japán technológiai cég bejelentette, hogy még az év vége előtt beindítja 0,85"-es kisméretű merevlemezes meghajtóinak sorozatgyártását.
 

A 0,85"-es HDD-k mintegy 80%-kal kisebbek lesznek a cég által jelenleg forgalmazott legapróbb, 1,8"-es modelleknél, amelyek a gyártó saját Gigabeat audiolejátszói mellett az Apple iPod készülékeibe is beépítésre kerülnek. Az eszközök tárolókapacitásáról még nem született döntés, ám 2-3 GB tűnik a legvalószínűbbnek.

Az új merevlemezes meghajtók kisebb méretük mellett azzal az előnnyel is rendelkeznek valamivel nagyobb társaikkal szemben, hogy feleannyi energiát fogyasztanak, illetve ellenállóbbak a fizikai behatásokkal szemben.

A Toshiba a 0,85"-es meghajtók 2003-as első bejelentésekor még 2005 elejére tette a sorozatgyártás megkezdésének időpontját, így amennyiben sikerül tartaniuk a most kitűzött menetrendet, még meg is előzhetik a korábbi várakozásokat. Mint azt a cég illetékesei elmondták, az új kisméretű HDD-ket a jelenleg 1,8"-es merevlemezes meghajtót alkalmazó készüléktípusok mellett elsősorban olyan eszközökbe - például mobiltelefonokba - szánják, amelyeknél elsőrendű szempont a hely- és energiatakarékosság.

Kapcsolódó linkek:
Toshiba Corporation
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

8 éve, 2 hónapja és 10 napja

[Tiltott felhasználó!]

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljaiPet profiljamarco profiljakylx profilja