A Toshiba bemutatta legújabb Dynabook Qosmio egybeépített PC-jét

2010. június 24.
1.7121
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Toshiba a napokban bejelentette, hogy újabb taggal gazdagodott az egybeépített számítógépeinek kínálata.

A frissen reflektorfénybe állított asztali gép az üzletek kínálatában Toshiba Dynabook Qosmio DX/98M típusjelzéssel fog felbukkanni, a rendszerét pedig a gyártó kifejezetten a multimédiás feladatokra készítette fel. Az újdonság külső kialakítása követi a már megszokott megoldást, vagyis a mérnökök a számítógép komplett konfigurációját a monitorba építették be.

A PC egy 21,5 inches szélesvásznú kijelző köré épül, ami már teljes pompájában képes visszaadni a HD videotartalmakat is, ugyanis az 1920 X 1080-as natív felbontással rendelkezik. A képernyő keretébe egy 1,3M pixeles webkamera, egy mikrofon, valamint egy az Onkyo műhelyéből kikerült sztereó hangszórópár kapott helyet. Az új Toshiba Dynabook Qosmio DX/98M borítása alatt az Intel HM55 Express chipkészlet, és az Intel 2,40GHz-es Core i5 450M központi feldolgozója található, amit egy 4GB RAM-al feltöltött DDR3-as memóriarendszerrel társítottak a mérnökök. A képi megjelenítésért az Toshiba Cell architektúrán alapuló, négymagos SpursEngine grafikus processzora felel, az adatok tárolásáról pedig egy 1TB-os hagyományos merevlemez gondoskodik, de a konfigurációból persze nem hiányzik a Blu-ray optikai meghajtó sem.

A különféle hálózatokhoz való kapcsolódást egy Gigabit Ethernet vezérlő, és egy 802.11b/g/n rendszerű WiFi modul teszi lehetővé. A számítógép külső részén található egy több formátumot kezelő kártyaolvasó, egy HDMI bemenet, egy koaxiális SPDIF, hat darab USB 2.0, egy RJ-45 LAN, egy antenna, valamint az audiorendszer csatlakozói. A gépet egy előtelepített Microsoft Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel, egy digitális TV tuner kártyával, egy távirányítóval, valamint egy vezeték nélküli billentyűzet és egér párossal szállítja a cég. Az új Toshiba Dynabook Qosmio DX/98M várhatóan július közepén fog megérkezni a japán boltok polcaira 2190$ körüli áron, de a szélesebb körű megjelenéséről egyelőre sajnos nincs információ.
3 hozzászólás

DNS

14 éve, 11 hónapja és 14 napja

RED írta:
Gyakorlatilag egy multimédiás feladatokra kihegyezett koprocesszor. mosolygó smiley
Aham, tehát alapvetően nem hiper 3D gyorsítós gamer cucc.

Na nem mintha én olyan nagy gamer lennékmosolygó smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

14 éve, 11 hónapja és 14 napja

[Tiltott felhasználó!]

DNS

14 éve, 11 hónapja és 14 napja

Jó erős vasnak tűnik, bár nem vágom, mit tud az a "Toshiba Cell architektúrán alapuló, négymagos SpursEngine grafikus processzor"...

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljaGargameth profiljamarco profilja