A Toshiba bejelentette új CM1-es noteszgépét

2010. július 02.
1.7071
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Toshiba a napokban bejelentette, hogy az Intellel való együttműködésének eredményeként újabb taggal bővült a hordozható gépeinek termékpalettája.

A frissen beharangozott újdonság Toshiba CM1 (Classmate) típusjelzéssel fog felbukkanni az üzletek kínálatában, és a két gyártó kifejezetten az oktatási szegmenst célozza meg vele. Az új noteszgép mindössze 268 X 216 X 35,6-57 milliméteres méretekkel dicsekedhet, a tömege pedig 1,8 kilogramm.

A rendszer egy 10,1 inches szélesvásznú, LED háttérvilágítású érintőképernyővel van felszerelve, ami az 1366 X 768-as natív felbontással rendelkezik, a különleges kialakításának köszönhetően pedig akár 180 fokkal is elforgatható, így a gép nem csak netbookként, hanem tábla PC-ként is használható. A képernyő keretéből természetesen nem hiányzik a már alapfelszereltségnek tekinthető webkamera, valamint a mikrofon sem. Az új Toshiba CM1 a jól bevált Pine Trail recept alapján készült, vagyis az Intel NM10 Express chipkészlet köré épül, és az Intel 1,66GHz-es Atom N450-es központi feldolgozójával van felvértezve, míg a DDR2-es memóriarendszere 2GB RAM-al van feltöltve. A képi megjelenítésért az integrált Intel Graphics Media Accelerator 3150-es grafikus chip felel, az adatok tárolásáról pedig egy 160GB-os hagyományos merevlemez gondoskodik.

A különféle hálózati kapcsolatok kezelését egy 10/100-as Ethernet vezérlő, és egy 802.11a/b/g/n rendszerű WiFi modul végezheti. A noteszgép külső részén található egy D-Sub VGA kimenet, két darab USB 2.0, egy RJ-45 LAN, valamint a hangkártya mikrofon és fejhallgató csatlakozója. Az újdonságot egy előtelepített Microsoft Windows 7 Professional operációs rendszerrel szállítja a cég. Az új Toshiba CM1 várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt információt.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

14 éve, 11 hónapja és 5 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljamarco profilja