A tömeges igény órákra megbénította a Microsoft javítófoltokat kínáló weboldalát

2004. április 16.
1.5041
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Windows XP operációs rendszer hibáinak és réseinek kijavítására létrehozott javítófoltok keddi kiadása után az azokat letölteni szándékozó, óránként több mint 3 millió felhasználó órákra megbénította az érintett weboldalt.

A minden eddiginél több látogató igen jelentős, 50 GB/s sebességgel töltött le adatokat a javítóprogramokat tartalmazó oldalról, amit a rendszer csak nehezen bírt el, így többen is sikertelenül próbálkoztak, vagy pedig hosszas várakozásra kényszerültek.

A cég képviselője szerint ugyanakkor az első, körülbelül 4 óra fennakadásai után sikerült megoldaniuk a problémát. Kedd délutánra a Microsoft nagyteljesítményű szerverek beállításával megduplázta a szükséges adatátviteli kapacitást, amelynek segítségével szerda délelőtt már 4 millió ügyfelet láttak el a javításokkal óránként.

A szoftveróriás képviselője elmondta, hogy az átmeneti fennakadás ellenére örülnek a tömeges érdeklődésnek, mivel az azt jelenti, hogy a felhasználókat egyre inkább érdekli az általuk használt szoftverek biztonsága. Hozzátette még: mindent elkövetnek azért, hogy a növekvő igényekkel párhuzamosan minden ügyfelük időben hozzájuthasson ezekhez a biztonsági szempontból alapvetően fontos javításokhoz.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
1 hozzászólás

italianman

11 éve, 7 hónapja és 19 napja

Hát oszt mír? Komolyra fordítva szót csodálkozom rajta.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja