Átkeresztelte a Media Player nélküli Windows-t a Microsoft

2005. március 29.
1.6461
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Európai Bizottság által elrendeltekkel összhangban a Microsoft Windows XP Home Edition N, illetve Windows XP Professional Edition N néven hozza forgalomba az operációs rendszer Media Player nélküli verzióját.

Mint ismeretes, az EB trösztellenes határozatában többek között arra kötelezte a szoftveróriást, hogy az előre telepített Windows Media Player médialejátszó program nélkül is bocsássa az európai felhasználók rendelkezésére a Windows-t.

A MS nemrégiben meg is kezdte a termék forgalmazását a PC-gyártók részére, Windows XP Reduced Media Edition néven. Az EB azonban kifogásolta a "Reduced" ("csökkentett") szó szerepeltetését az elnevezésben, mivel az azt sugallhatja a fogyasztók számára, hogy a rendszer nem tud annyit, mint a megszokott változat. A Microsoft ekkor tíz alternatív nevet ajánlott, amelyek közül végül az Európai Uniós hatóságok illetékesei választották ki az "N" betű hozzábiggyesztésével képzett elnevezéseket.

Egyébként nem a név volt az egyetlen kifogás a szoftverrel szemben: a bizottság azzal sem értett egyet, hogy a Media Player eltávolításával együtt a MS gyakorlatilag az összes médiafájlokat kezelő alkalmazást kivonta az operációs rendszerből. Horacio Gutierrez, a Microsoft vezető ügyvédje a Reuters-nek nyilatkozva elmondta, hogy a cég egy olyan szoftvercsomagot bocsát rövidesen a felhasználók rendelkezésére, amelyek pótolják majd ezeket a hiányzó alkalmazásokat. Hozzátette, hogy már csak néhány kisebb technikai akadály áll a módosított szoftver kibocsátásának útjában; a rendszer mostani stádiumban 99%-ban megfelel az Európai Bizottság elvárásainak.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
1 hozzászólás

Marduk

11 éve, 7 hónapja és 9 napja

Ennek szerintem túl sok értelme nincsen.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profilja