Átjárás a különböző üzenőszolgáltatások között: NGMS

2004. május 03.
1.4341
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
NGMS néven Európában egyedülálló vállalkozás kezdte meg munkáját: olyan megoldást fejlesztenek ki, mely egymással kompatibilissá teszi a sokszor rivális üzenőszolgáltatásokat.

Az IM (Instant Messaging) az internet egyik legdinamikusabban fejlődő szolgáltatási ága, különös tekintettel a mobiltelefonon történő kommunikációra. A magyar fejlesztésű (NGMS) is egy Mobil IM szolgáltatás, elsődleges célja hogy átjárást biztosítson a világon elterjedt üzenőszolgáltatások között (ICQ, AOL Instant Messenger, MSN Messenger, IRC, stb.).

Valamint ezen szolgáltatások lehetőségeit kiterjesztve, illetve más szolgáltatásokkal összekapcsolva olyan üzenőrendszert hozzon létre, amely felhasználóinknak időt és pénzt takaríthat meg a napi munka vagy szórakozás során. A szolgáltatás lehetőséget nyújt a gyors multimédiás üzenetváltásra, valamint egymás "jelenlétének" (presence) ellenőrzésére.

A jelenlét-információ biztosítja, hogy a felek láthassák egymás állapotát (pl. a másik belépett, beszélgetne, nem tud azonnal reagálni, éppen nem ildomos zavarni vagy kilépett). Ennek alapján kitalálhatják, hogy a másik várhatóan rövid időn belül elolvassa-e a neki küldött üzeneteket, meghívhatják-e magán- vagy csoportos beszélgetésre? Az NGMS multiplatform jellege lehetővé teszi, hogy a felhasználók mobiltelefonról, számítógépes klienssel, böngészőből, WAP-ról is elérjék egymást. A rendszer használatával tehát bárki, bárhol az egész világon cseveghet barátaival, képeket küldhet telefonjáról, vagy PC-ről ismerőseinek, üzeneteket küldhet és fogadhat, ha van a közelében egy mobiltelefon, számítógép.

Kapcsolódó linkek:
NGMS
1 hozzászólás

italianman

11 éve, 6 hónapja és 24 napja

Ma pedig ezek szám már a végtelenséghez közelít.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja