ATI Technologies: irány a 0,13-0,11 mikron!

2003. október 01.
2.1851
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az ATI Technologies egykori alapítója és jelenlegi elnök-vezérigazgatója a napokban azt nyilatkozta, hogy cége rendkívül agresszív stratégiával rendelkezik a legújabb 0,13 mikronos, illetve 0,11 mikronos gyártási technológiákra történő átállást illetően.

Ilyen és ehhez hasonló nyilatkozatot eddig a kanadai székhelyű gyártó egyetlen vezető munkatársától sem lehetett hallani, ami tulajdonképpen nem is csoda, hiszen az ATI Technologies a Radeon 9700, illetve Radeon 9800 sorozatú high-end kategóriás grafikus processzorait mind a mai napig a nem éppen legfejlettebb 0,15 mikronos gyártási technológiák segítségével állítja elő.

Vagyis e tekintetben eddig a már egy ideje 0,13 mikronnál tartó konkurens Nvidia volt lépéselőnyben.

"Elmondhatom, hogy semmilyen problémánk sincs a 0,13 mikronos chipgyártási technológiákra történő átállással. Éppen ellenkezőleg! Mindent megteszünk annak érdekében, hogy mihamarabb megjelenhessünk a piacon az immár 0,13 mikronos, illetve 0,11 mikronos csíkszélességgel rendelkező legújabb termékeinkkel" - nyilatkozta a napokban az ATI Technologies első számú embere, majd hozzátette, hogy a vállalat 0,13 mikronos chipjeinek kihozatala megfelel a korábbi várakozásoknak.

Az örök rivális Nvidia vezetői ezzel szemben az elmúlt időkben többször is elmondták, hogy a 0,13 mikronos csíkszélességű GeForce FX grafikus processzorok kihozatala minden várakozást alulmúl. Szakértők szerint mivel az ATI Technologies a 0,13 mikronos termékek kapcsán nem rendelkezik kihozatali problémákkal, a GeForce FX-et érintő ilyen jellegű nehézségek miatt nem az ezen chipeket gyártó TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), hanem sokkal inkább a chipeket tervező Nvidia okolható.

Tudni lehet, hogy az ATI Technologies jövő év első felében forgalomba kerülő összes grafikus chipje már 0,13 mikronos csíkszélességgel fog rendelkezni, ezt követően pedig a gyártó valamikor 2004 második felében áll át a 0,11 mikronos technológiák alkalmazására. A vállalat első 0,11 mikronos csíkszélességű grafikus processzora egyébként várhatóan az R500 lesz.

Kapcsolódó linkek:
ATI Technologies
19 hozzászólás

sandorxxx

11 éve, 7 hónapja és 4 napja

Ez igen röhögő smiley

válasz erre

DoubleW

12 éve, 5 hónapja és 1 napja

Shade írta:
Pláne mostanába röhögő smiley
Most már még jobbmosolygó smileymosolygó smiley

válasz erre

Braddock

13 éve, 2 hónapja és 3 napja

Shade írta:
Pláne mostanába röhögő smiley
Na igen!

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

13 éve, 3 hónapja és 27 napja

[Tiltott felhasználó!]

Shade

13 éve, 4 hónapja és 16 napja

Pláne mostanába röhögő smiley

válasz erre

Kekmedve

13 éve, 4 hónapja és 16 napja

Egyértelmű, hogy jó a honlap!mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

16 éve, 7 hónapja és 15 napja

jó honlapmosolygó smileyröhögő smiley

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja