A Team Group bemutatta legújabb SSD tárolóját

2009. november 07.
2.0671
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A memóriarendszerekre és a flash alapú adattárolókra specializálódott Team Group a napokban bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a szilárdtest-meghajtói (SSD) termékkínálatát.

A frissen beharangozott SSD tároló Team Group P2 IDE SSD típusjelzéssel (S25P02 gyári modellszám) fog felbukkanni az üzletek kínálatában, és ahogy azt már az elnevezése is sugallja, a számítógéphez egy hagyományos IDE csatolófelületen keresztül csatlakoztatható.

Az új adattároló 2,5 inches kialakítással rendelkezik, és támogatja az Ultra DMA ATA-5 adatátvitelt, de visszafelé kompatibilis a PIO üzemmódokkal is. A Team Group P2 IDE SSD 32GB-os, 64GB-os és 128GB-os tárolókapacitással lesz elérhető, és mindegyik változat az MLC (multi-level cell) NAND rendszerű flash modulokból épül fel. A 32GB-os szilárdtest meghajtó maximálisan 80MB/s-os olvasási és 50MB/s-os írási teljesítménnyel büszkélkedhet, míg ezek az értékek a 64GB-os és a 128GB-os modell esetében 60MB/s-os olvasási, valamint 40MB/s-os írási sebességre módosulnak. A gyártó elmondása szerint az előbb említett adatok 140%-al gyorsabb működést garantálnak, mint egy azonos tárolókapacitású, SATA csatolófelületű hagyományos merevlemez. A Team Group két év garanciát vállal a szilárdtest-meghajtóra, és az adataik alapján 2,5 millió óra MTBF jellemzi (üzemidő meghibásodás előtt). Az új Team Group P2 IDE SSD adattároló várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre nem közölt információt.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 6 hónapja és 15 napja

Szokatlan az IDE csatlakozású SSD meghajtó, nem is akkora az olvasási/írási sebessége mint SATA-s társának, de ha jó az ár, akkor kelendő lesz. Márpedig egy 32 GB-os darabért én nem kérnék el tízezreket nyelvnyújtó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljarDAVE profiljaRonalddo profilja