A TDK kivonul az írható CD-k és DVD-k gyártásából

2006. március 09.
1.8721
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A New York-i tőzsdén is jegyzett TDK bejelentette, hogy igazgatótanácsa 2006.

március 8-án megtartott ülésen úgy döntött: tovább gyorsítja a felvevő média üzletág átalakítását, megszünteti a TDK csoportban az írható CD-k és DVD-k gyártását. Ennek folyományaként döntés született a termelő berendezések leállításáról európai leányvállalatában. a luxemburgi Grand Duchy-ban lévő TDK Recording Media Europe-ban is.

A bezárásra a tervek szerint 2006 májusának végén kerül sor. Ez a döntés teljessé teszi a TDK kivonulását az írható CD és DVD termékek gyártásából, és együtt jár a Chikumagawa területen (Nagano, Japán) tavaly év végén elindított üzem átalakításával.

A TDK Corporation és a csoport vállalatai (a továbbiakban "TDK") alapvetően átalakították média felvevő üzletágaikat a most folyó pénzügyi év során. Miközben áttekintette a média felvevő üzletág átalakításának és jövőbeni stratégiáinak folyamatait, a TDK azokat a megoldásokat kereste, amelyek a legkülönbözőbb nézőpontok figyelembe vételével újra megerősíthetik az írható CD-k és DVD-k gyártásának alapjait. Azonban az írható CD-k és DVD-k piaci árának gyors csökkenése, valamint a nyersanyagárak növekvő költségei komoly problémákhoz vezettek a TDK felvevő média üzletágában. Azt követően, hogy tanulmányok sora mérte fel a termelés újra-erősítésének lehetőségét, az írható CD-k és DVD-k gyártásnak megszüntetéséről a TDK vezetése által meghozott döntés vezethet a felvevő média üzletág feljavításához és reformjához annak érdekében, hogy alapvetően megváltozhasson az üzleti modell.

Ezzel a döntéssel a TDK felgyorsítja az írható CD és DVD termékek jelenlegi generációjára kialakított eredeti tervező-gyártó (original design manufacturer - ODM) üzleti modell érvényesülését, vagy a harmadik fél számára történő szállítást.

A kék lézeres lemezek területén - e termék felfutására már a közeljövőben nagyon számítanak - a TDK folytatja kutatási és fejlesztési (R&D), valamint termelő tevékenységét: utóbbi különösen a hozzáadott értékkel rendelkező termékekre irányul; a kísérleti termelés a Chikumagawa Tecno Plan területén folyik, Japánban. A TDK forrásait az adathordozó szalagok üzletágának erősítésére is összpontosítja, hiszen ez másik alapvető fontosságú üzletága.

Egy sor átalakítással kapcsolatos tevékenység beindításán keresztül a TDK egyszeriben megjavítja felvevő média üzletágának üzleti struktúráját, keresi a hatékonyság és a nyereségesség javításának jövőbeni lehetőségeit, és felgyorsítja a változásokat az üzleti struktúrában és az alapvető termékek fejlesztésében.

Kapcsolódó linkek:
TDK Corporation
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja