Asztali Eee-t tervez az Asus

2008. január 04.
1.6711
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A cég ultramobil noteszgépe olyan siker lett, hogy egyre újabb változatokról szóló hírekkel áll elő a vállalt, a legizgalmasabb azonban egy iMac-szerű asztali verzió kiadása.

Az Asus Eee a gyártó válasza a 100 dolláros noteszgépként emlegetett XO megjelenésére, kissé vásárlóbarátabb formában. Az eredeti változatban csupán flash memóriát tartalmazó gép kicsi könnyű és olcsó, így igen hamar siker termék lett belőle. Ennek megfelelően hamar megkezdték a termékcsalád bővítését, hírek érkeztek nagyobb kijelzős, vagy éppen több memóriával ellátott verziókról.

A legérdekesebb azonban egy asztali minigép megjelentetésének gondolata, ami akár hivatalosnak is tekinthető, mert nem lelkes márkarajongóktól, hanem pontosan megnevezhető forrásból származik, Holger Schmidttől, aki nem más, mint az Asus német szóvivője. Schmidt szerint a gépet olyannyira komolyan gondolják, hogy még idén megkezdik forgalmazását. Ez igazi átütő újdonság lenne, hiszen kiépítésétől függően az Apple Mini, vagy iMac vonalát követné, ám vélhetően töredék áron.

Ez pedig azt jelentheti, hogy megjelenik egy új szegmens, a merevlemez nélküli olcsó, kisméretű, vonzó külsejű asztali gép, ami sarokba szoríthatja a fölöslegesen nagy házakba rakott alapkonfigurációkat, vagy az unalmas irodai minigépeket, amiket azért kevesen szeretnének otthonaikban látni. A nagyon is létező minőségi Small Form Platform asztali minigépek gyártóit pedig az árkategória szorongathatja meg, hiszen az ilyen gépek eddig vagy ugyanannyiba, vagy többe kerültek teljes méretű társaiknál.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja