ASUS Eee PC WiMAX-szal és 8,9 hüvelykes képernyővel

2008. január 02.
1.8951
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az ASUS már a második generációs olcsó Eee PC-k bevezetésére készül, amelyek először a hétfőn kezdődő CES 2008 kiállításon lesznek láthatók.

Az ASUS, az Intel és a Sprint közösen támogatja a fejlett, WiMAX technológiát, amely nagy sebességű vezeték nélküli adatvitelt tesz lehetővé a hálózathoz csatlakoztatott következő generációs rendszerek (köztük az Eee PC-k) között. Az Intel és a Sprint nagy erőt ?tesz? WiMAX megoldásba. Az Intel 2008. második negyedévben érkező következő generációs Montevina UMPC platformja támogatja a WiMAX technológiát.

Az ASUS következő generációs Eee PC-i magukba foglalják a 3G és WiMAX határfelületeket. A Sprint a tervek szerint az elkövetkező két évben 5 milliárd dollárt fordít a WiMAX fejlesztésére és elterjesztésére.

Az ASUS az Intel Menlow platformra építi a következő generációs Eee PC-ket. A jelenleg kapható Eee PC-k 900MHz-es, 90nm-es Intel Celeron M processzort tartalmaznak, amelyek a jelenlegi hivatalos BIOS-szal csak 630MHz-es órajellel dolgoznak. Az Intel Menlow platform a 45nm-es Silverthorne processzoron alapul, amely sokkal kevesebb energiát igényel, mint az első generációs UMPC-kben használt Intel Celeron M, Pentium M és A100/A110 processzorok.

A második generációs ASUS Eee PC-k másik érdekessége a nagyobb ? 7,0 hüvelykes helyett 8.9 hüvelykes ? LCD képernyőt foglalnak magukba. Az előbbi felbontása csak 800 x 480 képpont, az utóbbié már1024 x 600 képpont. A 7 hüvelykes LCD panelek ára jelenleg 40 dollár, míg a nagyobb 8,9 hüvelykes LCD paneleké - a becslések szerint ? 55 és 60 dollár között van.

Jelenleg már az Eee PC-k széles választéka - 2G Surf, 4G Surf, 4G és 8G - kapható Áruk az USA-ban 299 dollártól (Eee PC 2G) 499 dollárig (Eee PC 8G) terjed.

Az ASUS a tervek szerint a következő pénzügyi évben 3,8 millió darab Eee PC-t szállít a piacra és a teljes terméksort felfrissíti.
nincs még hozzászólás

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt