Asus Eee PC 900A

2008. augusztus 04.
2.6281
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Igen felkapottak lettek mostanában az Eee PC-k, szinte minden nagy név csatlakozott az őrülethez.

Az Asus is már nem tudom hányadik ilyenét hozza ki. Hogy mire is jó az Eee Pc és mit is takar ez? Nos tulajdonképpen ez egy laptop, aminek az volt a célja, hogy -mivel nem egy nagy konfigurációt raknak bele- olcsó legyen. Nos ez a próbálkozás az elején még oké volt, aztán elkezdődött itt is a versenyzés, most meg már ott vagyunk, hogy elértek talán 1 évvel ezelőtti konfigurációkhoz, amik árkategóriában azért még maradtak a meghatározott kereten belül. De lassan már az lesz, hogy nem lesz különbség Eee Pc és laptop között, maximum árban, de teljesítményben nem nagyon.

Asus Eee PC 900A - 2. kép


Az Asus 900A Eee PC-jén is már megfigyelhető ez a tendencia, lássuk csak mit pakoltak bele a kicsikébe. Van itt nekünk egy 1,6 Ghz-es processzorunk és egy 1 Gb-nyi RAM-memóriánk. Ami azért valljuk be nem kevés. A videovezérlés integráltan folyik, tehát külön kártya nincs benne, azonban helyet kapott egy 3 megapixeles webkamera. Merevlemezként egy választhatóan 8 vagy 16 Gb-os SSD került. Hát nem vitték túlzásba. Aki még nem hallott az SSD-ről (Solid Stake Drive), annak pár szóban annyi róla, hogy ez egy olyan merevlemez, amelyben nincsen mozgó alkatrész. Olvasása gyorsabb a HDD-nél, írása viszont lasabb. Ennyit erről. A kis Eee Pc kapott 3 USB foglalatot és egy 4400 mAh-os aksit, ami azért nem rossz, továbbá egy kártyaolvasót, amely minden ma létező memóriakártyát olvas.

Asus Eee PC 900A - 3. kép


A külső design igen pofásra sikerült, azonban ez az egész kevés, hiszen ez a kis gép a netezésen és a filmnézésen kívül másra nem jó. A mérete igen kicsinyke, mint egy PDA talán vagy nem is tudom, ez pozitív. Ha rám hallgattok inkább gyűjtögessetek még a malacperselyben és vegyetek egy jó kis laptopot. Kíváncsi leszek mi lesz ebből az Eee Pc-s históriából.
2 hozzászólás

marco

16 éve, 11 hónapja és 23 napja

Ritka, hogy nem mindenben értek egyet egy kollégával. Ez egy ilyen eset. De talán ez azér van, mert én már megtapasztaltam, mit tud ez a kis kütyü. Az eeepc célja nem az, hogy elsődleges laptop legyen, hanem az, hogy őt vigyük magunkkal utazásra, megbeszélésre, stb...

Én nemrég vettem egyet (Asus eeePC 900-ast), és hiába van a dual magos erőművem az asztalon, azon csak dolgozom napok óta, ezen pedig minden mást csinálok. Pl most is ezen írom ezt a kommentet.

Tettem rá egy ubuntut, és világbajnok kis gép lett belőle, tökéletes netezésre, munkára, sőt játékra is. Bizony, egy quake3 röhögve elfut rajta. Mindez úgy, hogy 3d-s ablakkezelés, stb is van, merthogy a compiz is lazán megy rajta.

Azt tervezem, hogy áthozom ide a levelezésem, és a munkám egy részét is, és a nagy laptopon csak dolgozom. Ezen pedig élem az életem. Ugyanis olyan pici, hogy mindenhová magammal viszem.

válasz erre

gjani

17 éve, 3 napja


Szerintem ez egy nagyon jó tendencia.Sokaknak van szükségük egy viszonylag kicsi gépre.
Pl.:egy hátizsákos kirándulás vagy vadkemping.
Akkor lenne ez igazán jó ha egy napelemes akútöltöt is beépítenének.

gjani

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljamarco profilja