ASUS EAH3850 - Az első videókártya 3 GPU-val

2008. április 12.
7.3931
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
A leginkább alaplapjairól ismert ASUS elsőként mutatott be olyan grafikus vezérlőt, amely három, egymástól elkülönülő grafikus processzorral működik.

Erre utal az elnevezés is: ASUS EAH3850 Trinity. A kártya lényegesen kevesebb hőt termel az 55nm-es eljárással készülő magoknak hála, így alaphelyzetben szerényebb hűtéssel is beéri a zajszintet csökkentendő. A modell kiváló értékaránya miatt ideális választás lehet a középkategóriában.

A három GPU együttes működésekor a sebességet tekintve 139 százalékos növekedést ér el egyetlen processzorhoz viszonyítva. Ez az eredmény hivatott igazolni a három grafikus processzor létjogosultságát. Ami pedig a kártya további paramétereit illeti: 256MB GDDR 3-as memória foglal rajta helyet, Dual DVI, illetve TV kimenettel van ellátva, és 4.1-es shader modell támogatással van ellátva, amely a Dirext10-ben rejlő lehetőségek kihasználására hivatott.

A gyártó ASUS ajándékként egy bőrből készült CD-tokot, valamint egy Company of Heroes kiegészítő lemezt mellékel a kártya méretes dobozában, amely árát figyelmbe véve, az egyik legjobb választásnak tűnhet az ATI chip-pel felvértezett kártyák között. A modell bolti ára jelenleg 35.000 forint környékén mozog.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 6 hónapja és 26 napja

Az ASUS tényleg mindig kitesz a vásárlókért, egy anno erős kártyához kapunk további ajándékokat. Mondjuk a 3 CPU mellé kicsit kevés az a 256 MB memória nem?

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljarDAVE profiljamarco profilja