A SUN 64 bites Solaris-t készít az Opteronhoz

2003. október 11.
1.5271
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A SUN Microsystems Solaris elnevezésű Unix operációs rendszere a jövőben 64 bites verzióban is elérhető lesz az Advanced Micro Devices (AMD) x86-64 alapú Opteron munkaállomás/szerver processzoraihoz.

A Solaris jelenleg is fut az olyan 32 bites IA32 alapú processzorokon, mint az AMD Athlon, vagy az Intel Xeon. A SUN azonban egy olyan változat kiadását tervezi 2004-ben, amely maximálisan kihasználja az új Opteron processzor 64 bites képességeit, közölte Jonathan Schwartz, a társaság szoftverekkel foglalkozó divíziójának igazgatója.

A SUN a vezető elmondása szerint elsősorban az Opteron processzorok által nyújtott nagyszerű teljesítmény miatt döntött a chipek teljes körű támogatása mellett. "Az Opteron rendkívül jól teljesít az általunk megvizsgált rendszerekben" - mondta Schwartz.

Ami a Linuxot illeti, a SuSE rendelkezik egy olyan 64 bites verzióval, amely fut az Opteron chipeken, a Red Hat pedig ebben a hónapba adja ki saját 64 bites megoldását a processzorhoz.

A SUN lépése megszilárdíthatja a társaság jó viszonyát az AMD-vel, véli William Hurley, az Enterprise Application Group elemzője. Hurley szerint ennek ellenére azonban az elkövetkező két évben még nem várható a 64 bites rendszerek általánossá válása.

A SUN Microsystems az utóbbi időben egyébként is egyre nagyobb hangsúlyt fektet a szoftverekre, amelyek a társaság szerint a hardvermegoldásoknál jobban jövedelmeznek. "A szoftvereken több a haszon, mivel újra és újra el lehet őket adni, ha egyszer elkészültek" - mondta Schwartz.

Kapcsolódó linkek:
Advanced Micro Devices
1 hozzászólás

badam10

11 éve, 8 hónapja és 4 napja

durva,hogy mennyit fejlődtek a dolgok azóta meglepett smiley

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Az IBM is forgalmazza a Solaris-t

Az IBM is forgalmazza a Solaris-t

legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja