ASRock N7AD-SLI alaplap: Olcsón, minőséget

2008. december 10.
4.1541
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Az ASRock alaplapok a címben is szereplő mottóval lettek felruházva az évek folyamán, ellenpéldát még nagyon keveset hallottam.

Minden bizonnyal létezik, de az ár/arány versenyben úgy gondolom mindenképpen elől járnak az ASRock alaplapjai, a lista pedig most egy új taggal bővül, ugyanis hamarosan forgalomba kerül az N7AD-SLI névre keresztelt lapocska. A hardware elsődleges érdekessége a nevéből is következtethető, bizony-bizony ez a lap már SLI képes, tehát több grafikus kártya befogadására is alkalmas.

A dolog apró buktatója lehet, (bár aki egy grafikus kártyát használ, azt nem érinti), hogy a két PCI Express sín nem egyforma arányban osztja meg sávjait, hiszen míg egyikre 16, a másik sínre már csak 8 sávot tud a videó kártyának adni. Ezen felül a legfontosabb, hogy minden processzor beültethető a lapocska foglalatába, ami az Intel futószalagjáról gördült le, sőt még az is mindegy, hogy egy vagy 4 magos processzorról van szó.

Memóriából összesen 16 GB-ot préselhetünk bele (4x4-es felosztásban), a többi kivezetés illetve csatlakozó pedig a szabvány szerint került bele, tehát újdonságokat nem mutat fel nekünk a lapocska. Egy átlagos, de minőségi, mégis olcsó alaplap ez, amit gépújítás előtt állók bátran megpályázhatnak. Ára egyenlőre ismeretlen, de biztosan emberi kategóriában fog mozogni...
4 hozzászólás

Vendég

9 éve, 4 hónapja és 5 napja

amd fogad 3-tol4 magosig

válasz erre

Raiden

12 éve, 9 hónapja és 27 napja

Vendég írta:
asrock honlapja szerint ez a lap nem képes fogadni AMD procikat, csakis Intelt...
Igazad van akkor még inteles voltam, elnézést hogy hiányosan írtam meg a kommentem.Azóta váltottam az amd-re kb 1 éve és még nem volt vele gondom.

válasz erre

Vendég

12 éve, 9 hónapja és 27 napja

asrock honlapja szerint ez a lap nem képes fogadni AMD procikat, csakis Intelt...

válasz erre

Raiden

12 éve, 9 hónapja és 27 napja

Én sajnos nem osztom a lelkesedésed,nekem is volt egy darabig P4VM800- as deszkám de szívatott ahol tudott elment a hang,hibázott ha 1-nél több ram volt benne,máskor meg rendesen ment,úgy hogy nyugdíjba küldtem.Hozzátenném elkövettem mindent hogy szisztematikusan kiszürjem a hibákat.(a bátyám szervízben ilyeneket javít évek óta ő is csak annyit tudott rá mondani"dobd ki a f...mba azt'vögyé'másikat")azóta msi deszkám van k8n-neo4-f köszönöm megvagyok vele."Emberi áron"..

válasz erre

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljadarkomen profiljaWickedSick profiljaBvektor profilja