A Square Enix megerősítette az Eidos Hungary bezárását

2010. április 20.
1.7621
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Rendkívül érdekes helyzet alakult ki hazánk egyik büszkeségének tekintett Eidos Hungary körül, hiszen a stúdió már a tavalyi esztendőben érezhetően az utolsókat rúgta, sőt, ősszel - Magyarországon már azért lehetett hallani ezt-azt - be is zárta kapuit.
 

Az egész eset mégis ezidáig valamiért nem kapott különösebb figyelmet, és ha a Square Enix vezetőségét nem kérdezi meg néhány kíváncsi újságíró, valószínűleg nem is kap különösebb publicitást a történet, így történhetett meg, hogy Phil Rogers, a cég európai vezetője csak most erősítette meg, hogy tavaly októberben a Battlestations fejlesztői végleg bezárták a kaput.

Phil a Develop-nak adott interjújából kiderült, hogy elsősorban a gazdasági válság miatt történt meg a bezárás, de ha a nyilatkozat mögé tekintünk, és megértjük a "nincs szükségünk stratégia játékokra" és az ehhez hasonló megjegyzéseket, akkor már könnyen kitisztulhat előttünk a kép, miszerint a Square Enix már akkor aláírta a stúdió halálos ítéletét, amikor összeolvadt az Eidos-szal. Mindenesetre sajnáljuk, hogy így történt, azt pedig még jobban, hogy egyik Battlestations epizód sem kapta meg azt a reklámot és terjesztést, ami kijárt volna számára. Ellenkező esetben az Eidos Hungary még ma is virágozna...
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaiPet profilja