A Sparkle piacra dobta új GTX 465-ös videokártyáját

2010. június 03.
1.7381
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az nVidia GeForce grafikus gyorsítókra szakosodott Sparkle Computer a napokban bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a videokártyáinak termékpalettáját.

Ahogy azt már sejteni lehet, a frissen beharangozott újdonság az nVidia legújabb fejlesztésű GeForce GTX 465-ös modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig Sparkle GeForce GTX465 típusjelzéssel fog felbukkanni (SXX4651024D5-NM gyári modellszám). A gyorsító hűtéséről az nVidia referencia modellnél már megismert, dupla kártyahelyet elfoglaló standard hűtőrendszer gondoskodik.

A Sparkle GeForce GTX465 40nm-es gyártástechnológiával előállított grafikus feldolgozója 352 darab CUDA maggal, 44 darab textúrázó egységgel és 32 darab ROP egységgel van felvértezve, az 1024MB GDDR5 videomemóriát pedig egy 256bit-es interfészen keresztül érheti el. Az új videokártya órajelei teljes mértékben megfelelnek az nVidia ajánlásának, vagyis a GPU sebességét 607MHz-re, míg a shader egységek teljesítményét 1215MHz-re hangolták be a mérnökök, a 256bit-es GDDR5 memóriarendszer pedig a 3206MHz-es effektív frekvencián üzemel. A hátlapi panelen két darab DVI és egy mini HDMI kimenet lett kialakítva, de a nyomtatott áramkörről persze nem hiányzik még az nVidia SLI csatolófelület sem, így kiépíthető akár a többkártyás grafikus konfiguráció is.

A gyorsítókártya már rendelkezik teljes körű DirectX 11, OpenGL 4.0 és OpenCL támogatással, de a felszereltségében természetesen szerepel még az nVidia már jól ismert PureVideo HD, CUDA, PhysX, valamint a legújabb fejlesztésű 3D Vision Surround technológiája is. Az új Sparkle GeForce GTX465 már megtalálható a nagyobb külföldi webáruházak kínálatában 269 euró körüli áron.


A Sparkle piacra dobta új GTX 465-ös videokártyáját - 2. kép

9 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 2 napja

Szép a hűtése, de a referencia értékekhez nem nyúltak hozzá.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

15 éve, 27 napja

[Tiltott felhasználó!]

skyman

15 éve, 1 hónapja

Nekem is merős a név, télleg találni róla cikketmosolygó smiley De elvégre ez is egy Gforce grafikus gyorsitolyára épülmosolygó smiley

válasz erre

Shade

15 éve, 1 hónapja

RED írta:
Pedig kommenteltél is Sparkle cuccokhoz. röhögő smileyröhögő smileyröhögő smiley Amúgy nem rosszak.
Akkor csak nem emlékszem rá, elvégre amilyen nevet ilyen ritkán látni nehezen eszi be magát az embe fejébe. röhögő smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

15 éve, 1 hónapja

[Tiltott felhasználó!]

Shade

15 éve, 1 hónapja

RED írta:
Pedig párszor azért már írtam Sparkle karikról. mosolygó smiley
Azér nem minden cikkedet olvasom el, csak ami felkelti a figyelmemet. röhögő smiley De ha ilyen ritkán látni ezt, akkor biztos nemlehetnek összekapott cuccaik.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

15 éve, 1 hónapja

[Tiltott felhasználó!]

Shade

15 éve, 1 hónapja

SParkle? Még énsem hallottam róla.

válasz erre

lacyboy

15 éve, 1 hónapja

SParkle nem is hallottam még ezt a márkát,de biztos jó.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja