A Sparkle bemutatta legújabb GT 240-es gyorsítóját

2009. december 16.
1.8121
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az nVidia kizárólagos grafikus gyorsító partnereként ismert Sparkle Computer a napokban bejelentette, hogy újabb taggal gyarapodott a videokártyáinak termékkínálata.

A frissen beharangozott újdonság az nVidia GeForce GT 240-es modelljére épül, a boltok polcain pedig Sparkle GeForce GT 240 (SXT2401024D5-NM gyári modellszám) típusjelzéssel fog megjelenni. Az új gyorsítókártya hűtéséről, egy egyedi tervezésű dupla kártyahelyet elfoglaló hűtőrendszer gondoskodik.

A Sparkle GeForce GT 240 40nm-es grafikus feldolgozójának teljesítményét 550MHz-re, a 96 darab stream processzor sebességét pedig 1340MHz-re hangolták be. A gyorsító egy 1024MB RAM-al épített 128bit-es GDDR5 memóriarendszerrel van felvértezve, de a gyártó a frekvenciájáról egyelőre nem közölt információt, így az valószínűleg az előírásos 3400MHz-en üzemel. A videokártya hátlapi paneljén egy D-Sub VGA, egy DVI és egy HDMI kimenet kapott helyet, viszont a többkártyás grafikus konfiguráció kiépítése nem lehetséges, ugyanis a többi GT 240-es modellhez hasonlóan a nyomtatott áramkör nem tartalmazza az nVidia SLI csatolófelületet.

Az újdonság természetesen rendelkezik teljes körű DirectX 10.1 és Shader Modell 4.1 támogatással, de a felszereltségében szerepel még az nVidia jól ismert PhysX, CUDA, valamint PureVideo HD technológiája is. A Sparkle GeForce GT 240 várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket.
4 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 6 napja

Szép a lila venti, és a speccel sincsen semmi kivetnivaló. Bár egy DX11-et elbírtunk volna, de így is vinni fogják.

válasz erre

Hori a (hun)

15 éve, 7 hónapja és 2 napja

Vagyis egy másik GT240-t. Ha akarjátok akkor az eddigieket törölhetjétek, mert az én hülyeségem miat vannak ott.szomorú smiley

válasz erre

Hori a (hun)

15 éve, 7 hónapja és 2 napja

Amúgy nem rossz kártya elég lenne neki, csak idegesíti, h az enyém jobb.

válasz erre

Hori a (hun)

15 éve, 7 hónapja és 2 napja

Nem rossz kártya. A haverom ilyet vett, kérdezte h na ez már biztos lenyomja az enyémet (amilyen játékokat mutattam csak akadott rajta, az enyémen maxon ment) és mondom hogy az enyém ezt is lenyomja pedig csak 20000 HUF. Hát erre idegesebb arcot vágott, és kíváncsi leszek h mit fog csinálni

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja