A spammerek felfedzeték a PDF-et

2007. július 24.
1.5891
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A spammerek az eddig jól bevált képalapú kéretlen üzenetek helyett újabban PDF-fájlokba rejtett reklámokkal bombázzák az internetezőket.
Advertisement

A Securityfocus munkatársai szerint csökkenni látszik az image spam-ek aránya, ám egyre több a PDF-állományt tartalmazó kéretlen üzenet, így a múlt héten az összlevélforgalomnak közel a 15%-át tették ki az ilyen típusú e-mailek. A biztonságspecialisták egyhangúan egyetértenek abban, hogy a spammerek azért használják ezt a formátumot, mert a szűrőszoftverek nagy részén nem akadnak fenn az ilyen elektronikus üzenetek. A PDF-formátumot többnyire az üzleti világban használják, ezért az ilyen e-maileket a legtöbb szolgáltató nem blokkolja, a reklámlevelek küldői pedig pontosan ebből próbálnak maguknak előnyt kovácsolni.

Természetesen a spammerek a kiküldött e-mailekben lévő fájlokat is úgy nevezik el, hogy az valamilyen üzleti dokumentum látszatát keltse. Mivel azonban egy PDF-állományt tartalmazó levelek jóval nagyobbak mint a hagyományos spam-ek, így ezek sokkal jobban leterhelik az e-mail szolgáltatók szervereit is.
Advertisement
nincs még hozzászólás

Advertisement

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

totyak profilja