A Sony Walkman Bean is feladta a versenyt

2006. február 19.
1.8371
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Úgy tűnik, hogy az Apple iPod elsöprő sikerével párhuzamosan egymás után dőlnek ki a versenytársak a sorból: Az Olympus, a Rio és a BenQ után most a Sony jelentette be, hogy abbahagyja a Walkman Bean készülékek forgalmazását.

Az előbbiekkel szemben persze fontos különbség, hogy a Sony nem teljes mp3 piacról vonul ki, csupán széles termék-portfóliójának egyik nem túl sikeres tagjától válik meg. A japán elektronikai óriáscég az alig fél éve forgalmazott Walkman Bean gyártásának befejezését a vártnál alacsonyabb kereslettel indokolja.

A kisméretű, 512 MB-os és 1 GB-os készülék fő vonzereje egyébként a kimagaslóan hosszú, 50 órás folyamatos lejátszási idő volt, ám úgy látszik ez nem bizonyult elegendőnek az iPod-dal folytatott versenyben. Szakemberek szerint a lejátszónak több komoly hiányossága is van: kizárólag a Sony saját Connect zeneletöltő szolgáltatásával kompatibilis, kezelőfelülete kényelmetlen, SonicStage szoftvere pedig szintén nem a legsikerültebb.

A Sony egyébként a bejelentés tartalmához képest meglehetősen optimista hangú közleményt adott ki, amelyben kihangsúlyozta, hogy a cég folyamatosan cseréli modelljeit, így a Bean-től való búcsú tulajdonképpen egy természetes folyamat része.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 6 hónapja és 15 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja