A Sony nagyon derűlátó

2008. augusztus 13.
1.7051
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A PlayStation 2 jelenleg a világ legsikeresebb asztali konzolja, pont.

De vajon sikerül megtartania a megtisztelő címet, ezzel egyben a fényesre uralkodott trónt? Korai megállapítani, a Nintendo Wii-nek esetleg lehet arra sansza, hogy évek multán elhódítsa, de a kérdés mégsem az, hogy melyikből lesz nagyobb darabszám eladva, hanem, hogy melyik masinának lesz magasabb lélekszámú, aktív felhasználói bázisa. Bizonyos felmérések azt mutatják, hogy a Wii olyannyira alkalmi konzol, hogy az első néhány hancúr után, sokaknál hónapokig a sarokban porosodik.

A PlayStation 2 bázisa ezzel szemben híresen aktív és még az is marad hosszú évekig, állítja a Sony. A rózsaszín köd átölel a japán elektronikai óriásnál néhány vezetőségi tagot, akik időnként merészeket eregetnek bele a levegőbe. Ne tessék félreasszociálni, nem a metán tartalmú gázokra gondolunk, hanem a hangoztatott, több mint derülátó predikciókra céloztunk.

Nem rég, az Edinburgh's Interactive Festival-on, a Sony-s színekben tetszelgő Chris Deering azt állította, hogy 2011-ben a PlayStation 2 még mindig verni fogja a Nintendo Wii aktív felhasználói táborát. Deering lelkesen beszélt a konzolos iparág vezető szerepéről és annak folytonos fejlődéséről, majd kitért a lényegre, immáron számszerűleg is formába öntve előrelátásait.

* Nintendo DS- 150 millió
* PlayStation 2- 90 millió
* Nintendo Wii- 80 millió
* PlayStation 3- 70 millió
* PlayStation Portable- 70 millió
* Xbox 360- 40 millió

Így fest jelenleg Deering elképzelése arról, hogy milyen állapotok fognak uralkodni 2011-ben. Mégegyszer hagsúlyozandó, hogy ezen számok csupán a Sony előrejelzései és nem a várható, eladott darabszámokat tükrözik, hanem a jövendölt, aktív felhasználói tábort.

Látható, hogy a Sony egyetlen masinát nem volt hajlandó alábecsülni és az nem más, mint a Nintendo DS. A Wii-t nem tartják ennyire, Deering szerint 2011-re még, vagy már "csupán" 80 millió aktív nyüstölője lesz világszerte, ami impresszív számadat, de a PlayStation 2 papíron ráver majd a nagy forradalomra, egy kerek 10 millást.

Rakjuk tisztába a helyzetet. Jelenleg 140 millió PlayStation 2 rohangál a világban, az eladások továbbra is jó ütemben haladnak és csak idén, több mint 100 új játékkal gazdagodik a bőséges szoftverkínálat. Öreg gép nem vén gép. Hogy bejönnek-e a nagy jóslatok és predikciók? 2011-ben visszatérünk rá, addig is figyeljük a dolgokat szorgosan és kiabálunk mindig, ha valami újat megtudunk.

Tehát, jön a maradjatok velünk szlogen, amit véresen komolyan gondolunk.
2 hozzászólás

Dante576

13 éve, 6 hónapja és 2 napja

Hát tuti drágább mint a sima fekete

válasz erre

Emszyke

13 éve, 6 hónapja és 2 napja

Kb mennyi lehet egy rózsaszín??

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljamarco profiljasoami profiljaWickedSick profilja