A Sony alaposan megnyírbálta a PSX szolgáltatásait

2003. december 03.
1.6921
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Sony munkatársai arról számoltak be, hogy a vállalat PSX típusjelzésű kombinált videolejátszó-játékgépe számos, korábban tervezett szolgáltatást nélkülözni fog, ugyanis a cég mérnökei egyszerűen nem készültek el időben ezen megoldások fejlesztési munkálataival.

A Sony PSX egyetlen eszközben egyesíti egy merevlemezes digitális videorekorder, egy DVD felvevő, egy zenelejátszó, egy fényképnéző, illetve egy PlayStation 2 játékkonzol szolgáltatásait. A PSX első prototípusait az idén októberben Tokióban megrendezett Ceatec 2003 elektronikai szakkiállításon lehetett megtekinteni, ahol is a cég képviselői először nyilatkoztak a szerkezet konkrét specifikációival kapcsolatban.

A Sony a napokban jelentette be, hogy Japánban december 13-án fog megkezdődni a PSX forgalmazása, ezzel párhuzamosan pedig a cég munkatársai újfent nyilvánosságra hozták a PSX jellemzőit, ezek azonban több tekintetben is eltérnek a néhány héttel korábban publikált specifikációktól.

A legfrissebb információk szerint a korábbi híradásokkal ellentétben a PSX nem lesz képes a DVD+RW, illetve CD-R lemezek olvasására (az írt audio CD-ket viszont támogatni fogja), nem fogja megjeleníteni a TIFF és GIF formátumú fényképeket, illetve a Sony Cybershot digitális fényképezőgépek által készített videoanyagokat, és még az MP3 formátumú digitális zenefájlok lejátszására sem lesz képes. Ugyancsak lényeges változás, hogy a Sony PSX az integrált merevlemezről nem huszonnégyszeres, hanem csak tizenkétszeres sebesség mellett lesz képes DVD-re másolni a videoállományokat, illetve, hogy az eszközzel nem lehet majd csatlakozni a PlayStation BB online játékszolgáltatáshoz.

Megváltoztattuk a Sony PSX specifikációit - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Taro Takamine, a Sony szóvivője, aki elmondta, hogy erre két okból került sor. Takamine elmondása szerint az említett funkciók egyrészt azért maradnak ki a PSX-ből, mert ily módon könnyebbé válik a készülék kezelése, másrészt pedig azért, mert egyes funkciók fejlesztési és tesztelési munkálatai nem készültek el határidőre. A 160 GB-os, illetve 250 GB-os merevlemezzel szerelt PSX kereskedelmi ára 730, illetve 912 dollár lesz.

Kapcsolódó linkek:
Sony
1 hozzászólás

Shade

13 éve, 4 hónapja és 11 napja

Tuti dolog is ez a cuccos. röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljarDAVE profilja