A Sony 50 és 100 GB-os kéklézeres DVD-lemezeket fejleszt

2004. április 28.
1.6121
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Sony alaposan körüljárja a várhatóan piaci méretekben 2005-ben bemutatkozó kéklézeres technológiát, és egyszerre több termékcsaládban több tárolókapacitású lemezt fejleszt, a 23,3 GB-os Professional Disc kategóriába tartozó terméket most mutatta be a cég.

A jelek szerint bár a jelenlegi piroslézeres DVD tárolókapacitásában sokszorosan túllép a CD-n, az igazi nagy dobás a teljesen szabványosított következő generációs kéklézeres DVD lesz.

A Sony igen komoly tervekkel indul neki a kifejezetten felvételre és nagyobb pontosságra optimalizált technológiának, és már meg is jelentette 23,3 GB-os lemezét, mely mind írható, mind újraírható formában elérhető másodpercenkénti 11 MB-os olvasási és 9 MB-os írási sebességgel, 45 dolláros áron. A vállalat fejlesztette a tartósságot is, így a mostani termékek már 50 éves élettartamra, és akár 10 ezerszeres újraírásra készülnek. A Dell, Hewlett-Packard, Hitachi, LG Electronics, Matsushita Electric Industrial, Pioneer, Royal Philips Electronics, Samsung Electronics, Sharp, valamint a Thomson mellett a kéklézer csoportba tartozó Sony 2005-re tervezi az 50 GB-os, majd 2007-re a 100 GB-os kéklézeres lemezek megjelentetését, az előbbiek 18, az utóbbiak 36 MB másodpercenkénti átvitelére lesznek majd képesek.

Kapcsolódó linkek:
Sony Corporation
2 hozzászólás

rDAVE

7 éve, 10 hónapja és 12 napja

italianman írta:
Ez a ma is használatos BLU-ray
Már nem sokáig, jön az új, azt hiszem 300GB. 4K filmekhez kell a hely.

válasz erre

italianman

7 éve, 10 hónapja és 12 napja

Ez a ma is használatos BLU-ray

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljadarkomen profiljagery1113 profiljakylx profiljaGargameth profilja