A Sony 150 dollárra csökkentette a PS2 árát

2004. május 12.
3.1521
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Los Angeles-i E3 elektronikus játékvásáron a Sony bejelentette, hogy piacvezető PlayStation2 játékkonzoljai árát azonnali hatállyal 150 dollárra mérsékli, amivel újabb csapást mér a jelenleg komoly ráfizetéssel az üzletekbe kerülő rivális termékekre.

A lépésre már számítottak az elemzők, mivel az ellenfelek közül a Microsoft már engedett áraiból. A készülékek folyamatos árcsökkenése nem meglepő, mivel ezen a piacon a bevétel kifejezetten a más rendszerekkel nem kompatíbilis szoftverek értékesítéséből származik, és a programok forgalmazásának fellendítése érdekében akár veszteséges konzolértékesítésre is hajlandóak a gyártók.

Az nem világos, hogy a Sony számára a korábbi 180 helyett most 150 dolláros, soha nem látott alacsony ár jelent-e, és ha igen, milyen mértékű veszteséget, ám az tudható, hogy a Microsoft a legutóbbi áresés előtt is nagyjából 50 dollárt vesztett minden egyes eladott modellen. Kaz Hirai, a Sony amerikai szórakoztatóelektronikai részlegének vezérigazgatója egyben megerősítette, hogy a PlayStation hordozható változata, a PSP egy zene és videolejátszásra alkalmas multifunkciós készülék lesz, ezért most tárgyalnak a film és zeneiparral a tartalomszolgáltatásról, valamint a berendezés együtt fog működni a Sony Connect zeneletöltő szolgáltatással. Szintén a PlayStation világát érintő hír, hogy Hirai bejelentette, a következő generációs modellben megtalálható IBM Cell processzorra épülő videó és animációs feladatokhoz ajánlott munkaállomások gyártását tervezi az IBM.

Kapcsolódó linkek:
Playstation official site
3 hozzászólás

Vendég

17 éve, 6 hónapja és 21 napja

ez van ne írjatok hamis rovatot me....röhögő smiley[me?]na ez van áhhh hülyeség biszi baszi assza meg áá én pedig azt hittem olcsób lesz háhhhhh ezt ti se gondoltátok komolya ugya he igen ---->go gépelni kommentet kiváncsi vok.!!!!

válasz erre

Vendég

17 éve, 6 hónapja és 21 napja

Szemetek én max a guitar herot venném hozzá de ha ilyen*urva drága meg sem éri me vagy 60k lenne az egész szemét köcsögök!![^.^]röhögő smiley=) majmok beképzelt töcsök

válasz erre

Vendég

17 éve, 6 hónapja és 21 napja

wow ez ****ság nem is lett levéve jobb an az ára áhh fosok

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljaPatrik94 profilja